Charlton avgjorde mot Yeovil

Inga poäng ges för gott uppförande. Då hade Charlton avgjort matchen tidigt. Nej, det är målen som räknas. Det fick Charlton smärtsamt erfara när Yeovil två gånger tar ledningen i en match som Charlton dominerade i 90 min. Det var därför rättvist när Danny Green kunde avgöra tillställningen på övertid och ge Charlton alla tre poängen. Segern innebar att the Addicks utökade sin ligaledning till sju poäng.

Samma manskap som senast fick förtroendet i de röda tröjorna när spelarna äntrade Huish Park i Yeovil. Man kunde annars kanske ha förväntat sig förändringar efter att Charlton spelat två oavgjorda i rad. Men Powell visade åter känsla. I Yeovil fanns frågetecken kring målvakten som skadat ett finger senast men ändå fortsatt spelat heroiskt. Han fick även visa prov på sin  fighting spirit nu när ligaledarna kom på besök.

I den 8e minuten, i sitt första försök mot mål, tog Yeovil ledningen genom en turlig cylkelspark efter ett inlägg som Kermorgant misslyckats med att få undan från eget straffområde. 1-0 närmast chockartat för fansen men spelarna trummade fortsatt på mot ett bryskt spelande Yeovil som mest inriktiade sig på försvarsspel. Men efter ytterligare 8 minuter utjämnade Charlton matchen efter en hörna som till slut nådde Hollands vid den bortre stolpen. inga misstag där inte och matchen stod 1-1. Vilket var resultatet lagen tog med sig in till vilan.

Yeovils lyckliga stjärna log mot dem även i inledningen av andra halvlek. Efter fem minuter var man i ledningen igen efter att en hörna nickats in bakom Hamer i Charltonmålet. Mest frustrerad var Green som strax efter målet åtdrog sig sin femte varning för säsongen och därmed blir avstängd i matchen mot Orient på nyårsafton. Men Charlton visade fighting spirit och tio minuter efter Yeovils ledningsmål kom kvitteringen. Kermorgant svepte elegant in en frispark från 17m. 2-2. Halvtimme kvar. Charlton pressade på. Det såg dock ut som Yeovil skulle lyckas stjäla en poäng i matchen men den livfulle Green ville annat. I den första övertidsminuten tog han bollen snabbt fram på högersidan och sköt ett lågt skott som den gode Yeovilmålvakten inte hade någon möjlighet att ta. 3-2 till Charlton och det var rättvist.

Nu väntar fyra dagars ledigt och sen ett bortaderby mot Leyton Orient på nyårsafton. Sju poängs ledning i League One och vi närmar oss halvtid i serien. Närmast efter Charlton är Sheffieldlagen med United nu närmast efter en fin period med fem ligavinster i rad.