Charlton fick 2-2 med nio man

Charlton tappade två måls ledning efter två utvisningar och matchen slutade 2-2 i en galen fight när matchen tog fart efter en medioker första halvlek kontrollerad av Charlton.

Charlton kom till start med flera ändringar. Eccleston fick spela på topp och mittfältet kantatades av Parret och Reid med Stewart som partner till Semedo i mitten. Francis ersatte Solly som högerback. Ändringarna i startelvan, med Eccleston som den mest spelsugne och Reid som matchens mest övertände, gjordes mest för att flera spelare börjat bli slitna och med tanke på tabelläget så får man säga att det var kloka beslut Powell tog.

Första halvlek började dramatiskt när hemmalaget med vilt understöd av sin publik ropade på straff sedan en attack föranledd av Sullivans dåliga utspark avärjts av Fortune. Domaren
stod pall för trycket och publiken lugnade ner sig och tystnade helt när Charlton tog ledningen i den sjunde minuten. Francis slog en passning framåt som togs emot av Eccleston som
slog ett kliniskt inlägg till en omarkerad Benson som språngnickade in 1-0. Ledningen stod sig halvleken ut. Charlton kontrollerade händelserna utan att dominera.

Andra halvlek började och publiken fick se Kyel Reid in action när han först sköt Charlton till ledningen 2-0 med ett mål som måste vara med i omröstningen av säsongens snyggaste! Boostad, eller nåt, av det målet fick han kort därefter två varningar inom två minuter och utvisades. Han fick sällskap i omklädningsrummet bara fem minuter senare när Semedo kompletterade sin varning från första halvlek med en nytt gult kort. En halvtimme kvar
av matchen och Chalton spelade hastigt och faktiskt rätt lustigt med bara nio man. Så det kan gå.

Matchens karraktär ändrades nu abrupt och Powell tog ut Benson och Parret och stärkte upp defensiven med Solly och Nouble. Med ett desorienterat bortalag såg Rovers till att utnyttja det numerära överläget man hade och 1-2 dröjde inte särskilt länge. Efter det stod matchen och vägde och Charlton såg ut att kunna stå avvärja de många attackerna från Rovers. Fem minuter kvar så fick hemmalagets Williams med sig bollen med hjälp av armen i Charltons straffområde och la ner den snyggt så att han kunde skjuta in kvitteringen, 2-2. Vilda protester från Stewart belönades med en varning och Powell blev uppskickad på läktaren för detsamma.

Matchen slutade med ett Charlton som var vansinniga på domaren och med Fortune varnad efter att Rovers mirakulöst lyckats missa att också ta ledningen. Efter slutsignalen ville Nouble göra upp med domare Lewis men hindrades av lagkamrater. 2-2 alltså och de tappade poängen hade naturlgtvis mest betydelse för Rovers som fightas vidare i botten av serien. Charlton latjar vidare i mitten av tabellen.