Charlton krossade Carlisle
Kermorgant är en synnerligen lyckad värvning hittills med fyra mål på sju matcher.

Charlton revanscherade sig ordentligt genom att krossa North Cumbrias stolthet tillbaka till Hadrianus tid. Segern borde ha varit större än slutresultatets 4-0 men hemmaspelarna kände sig mätta och nöjda efter den första halvleken. Segern innebär fortsatt serieledning med minska möjliga marginal före Huddersfield.

Det var ett laddat Charltonmanskap som äntrade The Valley i det vackra höstvädret, starkt övertygade om att förra lördagens förlust var en engångsföreteelse. Powell gav samma trupp förtroende från start med två undantag.Solly var tillbaka från skada och Hughes ersatte Stephens som var förpassad till förste pannbaddare på sin hustrus förlossning. Som tur är förändras tiderna, när Mathias Svensson gjorde samma sak på Curbishley's tid blev han förpassad till frysboxen och fick aldrig tillbaka sin plats i startelvan. Trots en mängd nya spelare i truppen den här säsongen har Powell inte bara lyckats få truppen till en fungerande helhet, det verkar finnas en fantastisk harmoni och alla spelare är positivt inställda, till och med de som inte platsar på bänken.

Kermorgant som gick mållös för första gången förra matchen tackade Powell för det förnyade förtroendet genom att göra två mål. Det första kom redan efter tretton minuter på nick efter ett svepande inlägg från Wiggins. Minuterna innan hade Kermorgant nickskarvat ett uppspel från Hamer och frispekat Wright-Phillips men BWP blev överraskad och trodde att han var avvinkad så chansen rann ut i sanden. Knappt tio minuter senare hade Carlisle en halvchans men Hamer rensade ånyo på förtjänstfullt sätt och denna gång var BWP med på noterna och placerade kliniskt in Charltons andra mål efter att ha snappat upp Taverniers allt för lösa bakåtnick.

Wiggins, som kom som nyförvärv från Bournemouth och också gjorde sin debut hemma mot Bournemouth, verkar vara en positiv injektion på vänsterbackspositionen. I trettiosjunde minuten tog han en löpning ända ned till offensiv kortlinje, rundade backen och spelade snett inåt bakåt till BWP som nog trodde att han hade gjort mål både en och två gånger men hans försök räddades heroiskt av Carlisles försvarare men returerna studsade till slut ut till Kermorgant som kunde dundra upp bollen i ett helt tomt mål.

Om matchen inte kändes avgjord så försökte Charlton göra sitt bästa för att avgöra den. Anfallen svepte fram som Atlantvindarna över västra Irland men antingen var inte skärpan den rätta eller så var inte marginalerna riktigt på deras sida. Det kändes ändå som om matchen avgjordes när Robson gjorde en klockren tripping på BWP i ett läge som gav frilägesutvisning. Eftersom han redan hade ett gult kort innan så var det mer av akademisk betydelse om han skulle få gult eller rött, rött blev det hus om helst. Att Carlislespelarna var irriterade var förståeligt men att som Noble sparka upp bollen på läktaren efter att halvleken var över känns inte riktigt stabilt. Det tyckte inte managern heller och bytte ut honom till andra halvlekens start.

Med en man mer trummade Charlton på i början av andra halvlek och ett lag i medgång har också det där extra flytet som krävs för att bollarna skall trilla in. Hollands skott från tjugo meter såg allt annat än otagbart ut och Collins lär snabbt vilja glömma sin insats där han lät bollen smita in mellan sina ben. Om det inte vore nog så blev han några minuter senare överkörd av sin egen mittback Livesey. Matchen kändes avgjord men en liten strimma av hopp tändes för gästerna när de tio minuter in fick straff efter att Wiggins fått bollen på handen. Men det var helt tydligt en av de dagar när ingenting fungerar för Carlisle och Hamer sträckte ut sig ordentligt och kunde rädda och hålla nollan.

Matchen var nu definiitivt avgjord och även om det producerades ytterligare ett antal chanser åt båda hållen så kändes tillställningen tämligen avmätt. Som ofta när spelarna slappnar av litet så blir det lätt incidenter och Kermorgants kapning i slutminuten av Zoko gav både honom och Curran var sitt gult kort. Zoko, irriterad efter att ha blivit kapad, gav igen på Hughes några minuter senare då han sparkade ned den sistnämnde med en dubbelfotstackling. Lyckligtvis lyckades han inte helt med sitt uppsåt för då hade nog säsongen varit slut för Hughes.

Carlisle inkasserade därmed blott säsongens andra förlust på bortaplan medan Charlton behöll serieledningen och förbättrade målskillnaden avsevärt. Bara andraplacerade Huddersfield har bättre målskillnad. Nu väntar Wycombe på tisdag och Hartlepool på lördag, båda på bortaplan. Med tanke på hur Huddersfield och Sheffield Wedenesday spelar så kommer det förmodligen krävas segrar i båda dessa matcher för att behålla ledningen. Powell verkar ha hittat tillbaka till det vinnande spåret så det känns inte som en övermäktig uppgift så länge motståndarna inte underskattas.