Charlton tillbaka som vinnande lag igen

Ett stundtals segt Charlton tog en i slutändan trygg seger i Chris Powells första match som manager, och första hemmavinsten på två månader. Det var två av de yngre förmågorna stod för målen, som båda var speciella i sig, och stod ut i en typisk "game of two halves".

Han har inte ens haft jobbet i en vecka men fick ett mycket varmt mottagande när han ensam klev ut ur tunneln iklädd kostym och ett brett leende. Chris Powell, tre gånger försvarare för Charlton är ännu en gång tillbaka i SE7, nu som tränare. Stående ovationer från de drygt 16 000 supportrarna mötte honom tillsammans med en stor Charlton-flagga som vandrade från nedre norra över hela östra läktaren och orsakade en hel del fotograferande. Powell åtföljdes sedan av ett ihållande vrål från The Covered End hela vägen till sin plats längst ut i hemmabänkens coachruta och fram till avspark.

Det rejäla välkomnandet och den glada stämningen mattades lite under den första halvleken, som var hyfsat avslagen i karaktär. Charlton, med oförändrad trupp sedan förra veckan match mot Sheffield Wednesday, tog dock till viss del greppet i början med småchanser strödda åt båda håll. Dailly satte igång flertalet anfall genom att rusa rakt igenom Plymouths mittfält med bollen, men inget ledde vidare. Den första riktiga chansen i matchen kom när matchuret stod på 28 minuter, då kvicke Scott Wagstaff på inkast från Simon Francis fick ett friläge. Tyvärr fick han inte tillräckligt mycket kraft i sin chip, som David Button i Argyles mål lätt kunde plocka ned. Plymouth tog sedan över med en frispark som ledde till två raka hörnor och ännu en frispark efter att Matt Fry dragit ned Bolasie, och fått se det gula kortet. Strax därpå skadade domare Fred Graham sig, vilket ledde till glada skratt från övre norra läktaren, och den kortklippte linjemannen med opassande efternamnet Lugg fick ta över. Tror aldrig jag har sett detta hända förut. Tyvärr det mest underhållande i denna halvlek.

Andra halvlek såg inte helt lovande ut, då Plymouth omgående tog kommando och öste på med visserligen missriktade skott mot Elliots mål framför ”Green Army” i Jimmy Seed Stand. Sex minuter in kom en av matchens bästa chanser och vad som utan tvekan hade varit ett riktigt snyggt mål. Arnason fick fullträff på en volley utanför straffområdet som gick precis över ribban. Aningen mer pressat och Elliot hade varit chanslös. Även nyzeeländske landslagsmannen Rory Fallon hade en chans för Plymouth under de första tio minuterna av andra halvlek, men nickade utanför. I nästa situation jagade outtröttlige Scott Wagstaff boll strax utanför Plymouths straffområde, och högg direkt när tidigare Addicks-lånet Marcel Seip i Argyles backlinje slog en alldeles för mjuk bakåtpass till sin målvakt. Wagstaff trummade på och petade lugnt bollen förbi Button på högra sidan, och jublet steg upp mot sydöstra Londons skyar när 1-0 CHARLTON dök upp från ingenstans. Powell fick alla utespelare att springa bort till nordvästra hörnet av planen och fira ihop med några av avbytarna.

Addicks tog över matchen rätt så dramatiskt och drev på med ett flertal chanser. Vid ett av dessa tillfällen skadade Johnnie Jackson sin ena ankel och fick gå av planen efter 65spelade minuter till förmån för Kyel Reid, för dagen iklädd fruktansvärt fula brandgula skor – inte helt snyggt med röda strumpor. Plymouth samlade nya krafter och tryckte på med ett antal farliga situationer, bland annat en cykelspark från knappast mer än en meter, som Elliot lyckligtvis fick tag på. Efter denna situation gick Racon av planen och Liverpool-lånet Nathan Eccleston klev på i sin hemmadebut, med femton ordinarie minuter kvar att spela.

Argyle fortsatte sin offensiv med skott från alla håll och kanter, både på mål och långt upp i bortaläktaren. Deras högerback Zubar drog ned ett antal gapskratt från norra läktaren med mycket mystiska ingripanden över hela planen. En kommentar var ”He couldn’t even tackle a bag of cement, could he?”. Mitt i detta drog mittfältskämpen José Semedo på sig ett gult kort, inget nytt här,och Anyinsah gick av efter 87 minuter i utbyte mot Pawel Abbott. Alldeles före fulltid slog Simon Francis en boll utmed högersidan som den unge Eccleston hann upp, innan han vände in i banan, tråcklade sig förbi den första försvararen och kliniskt avslutade med ett lågt skott med vänsterfoten, förbi både sista backen och målvakten i målets nedre vänstra hörn. Mycket snyggt mål, 2-0 Addicks! Denna gången firade hela laget utom Elliot framför familjesektionen. Elliot hoppade som vanligt ut ur tunneln för att fira, och följdes av Powell som släntrade ut och knöt näven i luften mot hemmafansen till stort jubel.

Det kanske ännu är lite tidigt att börja med ”We’re going up, we’re going up”, men det är onekligen en helt OK start på Powells karriär som manager för Addicks.