Lagbanner

Charlton vidare i FA-cupen

Charlton går närmast programenligt vidare till FAcupens tredje omgång genom en arbetsseger över Carlisle. Segersiffrorna skrevs till slut 2-0 när Morrison och Euell gör sina andra mål för säsongen.

Det var en loj och sömnig stämning i den kuperade lilla förorten vid Themsens strand. En tydlig dagenefterstämning rådde kring kring the Valley, Charltons praktfulla fotbollsarena. Stormatchen på måndagen mot Huddersfield satt fortfarande kvar i var mans huvuden och det var svårt att tända till igen när Carlisles mannar kom på besök denna lördag. Folk var stolta och nöjda och den här matchen lockade inte ens hälften att återvända till Floyd Road.

Den rofyllda atmosfären satte också sin prägel på matchens första hälft. Trots att Powell som väntat gjorde byten på sex platser i startelvan och att dessa spelare gissningsvis borde vara taggade att visa upp sig var matchinledningen händelsefattig. Carlisle, som endast bytt två man sedan seaste ligaframträdandet hade tydlig respekt för Charlton och order om att inte gå bort sig. Man spelar inte bättre än motståndet tillåter och första halvek lockade inte fram mången ovation från de glesa bänkraderna. I andra halvlek blev det annorlunda.

Efter paus kom båda lagen ut med en annan inställning och tempot blev högre och intensiteten ökade i takt med att publiken också började vara med på noterna. De för dagen valda spelarna skulle inte låta Carlisle stoppa segertåget Charlton. Sullivan i mål gjorde ett par avgörande räddningar med hjälp av bla giganten Leon Cort som mittbackskollega till Morrison. Solly/Green på högerkanten var intakt medan Evina fick förtroendet på vänster mittfält framför Wiggins som går från klarhet till klarhet. Pritchard fick ett efterlängtat förtroende på mitten bredvid Hollands och vidare allroundspelaren Wagstaff på topp tillsammans med Hayes.

Charlton malde sakta ner Carlisle och dominerade alltmer händelserna på planen. Det dröjde till strax efter timmen spelad innan man lyckades spräcka nollan. Det var på hörna från Green som Corts nick och sen Morrisons försök blockerades på målinjen men på den returen var Morrison åter på hugget och tryckte viljestarkt in bollen i nät. 1-0. Efter detta gjorde Carlisle förgäves försök att föröka svara. Ett tecken på hur mycket Powell värderade en vinst var när han byter in sina tre bästa anfallare mot slutet av matchen. Kermorgant, Wright-Phillips och Jason Euell gjorde entré under sista kvarten. Euell in som sista man tre minuter kvar men behövde bara en minut på sig innan han skickligt och med perfekt timing tog emot ett inlägg och satte dit tvåan för Charlton med en distinkt volley. Efter detta gav sig Carlisle och matchen blåstes av mintuter senare.

Charlton visade åter sin storhet och jag är imponerad av tränare Chris Powell som ingjutit en inställning ofta förärad storlagen där spelarna litar på varandra och tänker som lag i alla delar. Förra årets spretande insatser med individuella initiativ varvat med oförmåga att våga ta ansvar har bytts mot det motsatta. Kanske var tanken just att kasta av sig den lasten när han nu byggt upp ett helt nytt lag inför denna säsong.  Alla tänker på samma sätt och spelar med den trygghet man endast gör när gör det som ett lag. Det blir spännande att följa fortsättningen i cupen men vilket nästa lag blir är inte klart när detta skrivs.

Föjande matcher är i ligan och är på pappret sex rätt givna poäng till med en bortamatch mot Walsall och en hemmamatch mot Oldham innan julhelgernas täta program. Men det är just dessa matcher som är svåra mentalt. Kommer en reaktion på den formidabla inledningen inom kort? Inga ekar växer till himlen...

Gunnar Persson2011-12-04 16:02:22
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson