Lagbanner

Charlton - Brentford 0-1

Charlton är i fritt fall och läggs i brygga av Brentford som vinner på the Valley med ett mål i matchens sista ordinarie minut. Kontakten med topplagen har nu tappats och man närmar sig oroväckande de nedre delarna av serien. Ingen dager synes än och inga stjärnor blänka. Nya spelarlån anländer till laget på fredagen och kastas rakt in i startelvan på lördagen. Kvoten av lånade spelare är full, nyckelspelare skadade eller halvskadade, Powell på läktaren.

Desperation  och  frustration lyser om spelarna som så gärna vill och försöker göra det under match efter match men misslyckas. Nu för sjunde matchen i rad och sex förluster, vilket placerar Charlton närmare nedflyttning än uppflyttning.  Tolv matcher kvar och det finns ingen tid för återhämtning eller att hänga läpp, utan nu gäller det att jobba med spillrorna av laget och plocka de skärvor som förhoppningsvis bjuds.

Matchen mot Brentford fick väntat scenario. Charlton börjar optimistiskt med flera bra chanser men viljan och tålamodet är för dåligt vilket är symptomatiskt för ett lag utan självförtroende. Racon har bra möjligheter i matchens inledning men skotten tas för tidigt och blir ofta för missriktade och gör Brentfords målvakt bättre än han är.  Typiskt är också att matchens bästa anfallsvapen är Llera, Charltons majestätiska mittback, som jobbar stenhårt både vid lagets hörnor och i försvar matchen igenom och också är närmast att ge Charlton ledningen. Ett arbete som till slut tar ut sin rätt när han helt slutkörd tappar markeringen i matchens sista minut och Brentfords Legge nickar bollen i mål för Brentford.

På topp i Charlton var Wright-Phillips tillbaka. Nu tillsammans med  Nouble, ny lånespelare från West  Ham som kom med bussen till Charlton och spelade från start utan en enda träningsminut med sin nya omgivning. Efter förutsättningarna gjorde han det bra och kan kanske bli en förstärkning den månad han lånats. Under matchen utgick Dailly och Jenkinson skadade och Solly och Fortune kommer in i hetluften igen efter att ha nött bänken större delen av vintern.

Inte mycket talade för Charlton som uppflyttningskandidat innan matchen och ingenting efter. Trist för en klubb med en för stor hängiven publik. Säsongskortsförsäljningen till nästa år är nog något som ger Charltons kassör sömnlösa nätter.  Får man hoppas.

Gunnar Persson2011-03-13 09:13:08
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson