Lagbanner

Charlton - Brentford i JPTcupen

Framgångarna i serien förgyller tillvaron för alla Charltonfans för närvarande. Men luttrade supporters vet hur snabbt det kan vända och man håller andan lite inför varje match. Men denna gång är det cupmatch som ett avbrott till ligaspelet och frågan är hur inställningen till JPTcupen är bland spelare och ledning. Utåt målar man upp bilder av Wembley med ord som att "vägen är utstakad" men går det verkligen att ladda om nu, direkt efter två toppmatcher i serien?

Charlton tar emot Brentford som överlägsna serieledare i denna TVsända match och självförtroendet måste vara starkt. Det under sommaren hopplockade laget har på ett fantastiskt och tillika förvånande sätt imponerat i att spela just som ett lag och hålla i alla lagdelar. Den vinnande lagelvan har också fått förtroendet av Powell och problemen vid laguttagningarna har mest varit av akademisk art. Samtidigt är det att förvänta att det täta matchandet tar både fysiskt och mentalt på de spelare och att varje möjlighet till att vila kommer lägligt. I mångas munnar är just JPTcupen en sådan chans till att vila nyckelspelare. Nu har man från förbundshåll därför reglerat detta och sagt att större förändringar av det ordinarie laget inte är tillåtet. Men det skulle förvåna om vi inte får se förändringar på flera positioner rån start och sedan i tidiga byten. Det är ju samtidigt ett tillfälle att spela in fler inför en tung vinter, och det vore tjänstefel att fortsätta slita på det tyngst utnyttjade materialet.

Känslan är att Brentford kommer mer taggade än Charlton till denna match. De möter serieledaren i ett derby på bortaplan och tar det som en utmaning. Man har haft det lite tungt i seriestarten med blandade framgångar och det är lätt tänka sig att cupspelet kommer som en injektion för spelarna. Brentford har också sina framgångar från förra året att försvara då man var i final, som man dock förlorade. Men minnet av finalen på Wembley måste sporra till en helhjärtad satsning även i år. Möjligen började man den mentala uppladdningen till detta möte med Charlton lite tidigt för Brentfoprd kommer från en förlust med 0-4 i lördags mot Huddersfield.

Det är med detta sagt en jämn match att förvänta och jag vill trots Charltons ligaframgångar påstå att Brentford har en liten fördel. Charlton har enligt uppgift övat på straffar under några dagar och det kan förstås eventuellt komma till pass. Men i Ligacupen fick Charlton respass av Preston i ett liknande läge med endast fem tusen på the Valley. Det finns tecken på att det scenariot kommer att upprepa sig nu mot Brentford. Det må vara laget förlåtet i så fall även om också undertecknad gärna ser Charlton på plats i en final i vår på Wembley! Och när man tänker på det på det viset...

Shine On in SKY!!

Gunnar Persson2011-10-05 11:43:16
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson