Lagbanner

Charlton - Carlisle i FAcupmöte

Det är FAcuplördag i England och det innebär alltid att en extra spänning kan kännas i den råkalla luften över fotbollens hemland. De suveräna serieledarna Charlton tar emot ligakollegan och åttondeplacerade Carlisle i cupens tredje omgång. Även om uppflyttning till Championship prioriteras denna säsong har FAcupen de traditioner som krävs för full fokus på avancemang och möjlighet att mäta sig mot de stora lagen framöver.

Charlton har forsatt strålande form och avfärdade toppkollegan Huddersfield på ett strålande sätt senast. Det som imponerar mest på mig är backlinjen med ett stabilt mittlås samt en fantastisk Solly i kombination med Green på högerkanten. Med ett starkt försvar vinner man spelmässigt jämna matcher så som senast. En annan framgångsfaktor är en bred trupp med fullgoda alternativ på de flesta positioner. Det har Charlton. Nästan som ett mirakel med tanke på förra säsongen cirkus med panikinåning av spelare. Positionen i tabellen gör också att de lån som ändå görs (Varför kan man fråga sig?) också höjer sig i sitt spel. Senast gjorde Ephraim, lån från QPR mål och en fullgod debut som spelfördelare på mittfältet. Nu får han inte vara med denna match på grund av regelverket men alternativ finns som sagt.

Det måste vara riktigt skönt för Powell att förfoga över i stort sett två jämna elvor att alternera med i det täta matchprogrammet. Det skulle därför förvåna om inte Valleypubliken får se förändringar på påtminstonne sex positioner. Kanske sju. Kanske får Sullivan nytt förtroende i mål. Han har inte gjort bort sig. Men säkrast på förhand är byten på toppositionerna. Hayes, och kanske Euell. Eller Benson som säkert är ordentligt matchsugen! Jackson vilar vidare och kanske även lånet Russell som fick en smäll på en muskel sist. Ja, det är väl det mest intressanta innan match vilka Powell väljer att spela ur sin breda trupp, Varför inte låta samma manskap spela som gjorde processen kort i förra omgången då Halifax besegrades med 4-0?

Halifax Town känner man ju till men det lag Carlisle avfärdade, likaledes med 4-0, i sin första omgång var Alfreton Town! Alfreton?? Ursäkta, men det är ett lag iaf jag aldrig hört talas om och den vinsten är svårvärderad. Vad som är lättare att värdera är ligamötet med Chartlon för en dryg månad sen, också det på Charltons hemmaplan. I den matchen var Charlton överlägsna och skickade hem Cumbrianerna med en 0-4 förlust i baken. Säkert finns en grym revanchlust därför i det här cupmötet från Carlisles sida.

Även om resultaten efter Chatlonmatchen varit blandade har man spelat starkt och tagit en fin skalp mot bla Sheffield W. Carlisle har pigga och målfarliga frontmän men akilleshälen är försvaret. Det sägs man jobbat med och också lyckats få bättre ordning på. Kan man bara hålla sig från att tokanfalla på lördag och hålla matchen jämn kan det gå vägen för Carlisle, så bra är de. Men det troliga är att det blir Charlton som mal ner sitt motstånd med fördel av hemmaplan och storpublik.

Tips 3-0 med mål av Hayes, Wagstaff och Green (som inhoppare i den 85e min).

Gunnar Persson2011-12-02 19:32:49
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson