Charlton - Chesterfield 3-1

Charlton vinner förtjänstfullt med 3-1 mot Chesterfield efter att ha dominerat större delen av matchen inför över tjugo tusen hemmafans. Segern innebär att laget från SE7 fortfarande är obesegrat denna säsong och man kommer loss i toppen av tabellen. Närmast väntar två toppmatcher i möten med MK Dons och ligatvåan Sheffield United. Så som Charlton spelar nu finns goda möjligheter till forstatta triumfer.

Som charltonsupporter var det länge sedan man kunde känna ett visst lugh inför matcherna, Men det självsäkra och självklara sätt man går in i matcherna med just nu ger en riktigt skön känsla inför fortsättnningen. Chesterfield kom till the Valley med tre raka vinster och i god form men det var Charlton som genast tog tag i taktpinnen och med snabbt och vägvinnande passningsspel gick bollen ut på kanterna och till hörnor varifrån Chesterfields straffområde bombarderades av inlägg efter inlägg. Även om motståndarna stack upp emellanåt var det gång efter annan bud på mål och målchanser för det röda laget.

Det dröjde till den 19e minuten innan Charltons press resulterade. Bollen nådde fram till straffområdet och Wright-Phillios fick läge för skott. Medan hela Chesterfield  försökte täcka gick det lite misslyckade skottförsöket till Hayes som elegant styrde bollen i mål. Se där ännu en kombination av radarparet i Charltons anfall och så fortsatte det efter målet. Paret hade flera möjligheter kort därefter, men som ett tecken på hur bra de trivs tillsammans gjordes kanske någon passning för mycket ibland.

Charltons press fortsatte efter målet och till Powells stora glädje resulterade en elegant frisparksvariant man övat in. Målgörare var Jackson som fick bollen direkt serverad via en frispark som lades bakåt i planen. Att sådant lyckas är ännu ett tecken på det självförtroende som präglar Charlton för närvarande. *En knapp halvtimme hade gått och publiken stormtrivdes med vad de fick se.

Chesterfield hade sin bästa chans när deras bäste spelare Clarke bara skulle sätta dit foten efter ett inlägg av Westcarr. Men han missade målet och häcklades av Charltonsfansen med en gammal DiCanioramsa från the good old days. Clarke hade ju lånats ut till Chesterfield av Swindon efter att ha blivit bannlyst av tränaren, tillika exaddicken DiCanio, efter ett internt bråk med densamme. Halvleken avslutades och hade det inte varit för Chesterfielspelarnas offervilja likt kamikazepiloter i eget straffområde hade ledningen varit större än de två mål man hade.

Andra halvlek var åtta minuter gammal när Chesterfield ropade på straff efter en påstådd hands på Wiggins. De fick inget gehör för detta och efterson tränare Sheridan inte kunde lugna ner sig efter detta fick han svalna på läktaren i stället. Så kan det gå. Men det skulle ändå bli en straff som förde Chesterfield närmare en kvittering. Trots att Wagstaff gjorts ner och låg i smärtor på plan fick spelet fortsätta. Chesterfield stormade in i straffområdet och Clarke lyckades på något sätt, dvs rutinerat trilla på Morrisons ben. Straffen sattes otagbart, dock inte av Clarke som länge och väl vägrade släppa ifrån sig straffen till ordinarie straffskytt Whitaker.

Charltonpubliken fick se en gastkramande avslutning med chanser åt båda håll. Man fick också se den nye Kermorgant komma in i stället för Hayes. Han låg också bakom det avgörande tredje målet för Charlton genom läcker framspelning av Wagstaff som direkt slog bollen mot Wright-Phillips som inte gjorde något misstag. 3-1 som blev slutresultatet i matchen.