Charlton - Preston 0-2 (Carling Cup)

Charltons reservbetonade lag hade stora svårigheter mot ett mer taggat Preston North End. Lilywhites möter Southampton borta nästa gång, medan Addicks är ute ur ligacupen. Dock är vi Top of the League!

Chris Powell spelade mycket riktigt med ”B-laget” i cupmötet med Preston. Hemmalaget bjöd på en prestation långt under den nivå man nått mot Reading. Lånebacken Cort, som tidigare spelat i North End, gjorde sin debut, liksom John Sullivan i målet. De enda som var kvar i truppen från lördagens vinst över Exeter var Ben Hamer och Scott Wagstaff, båda på bänken vid matchstart. På plan var det som sagt idel smått ovana fötter som traskade runt för Addicks. Även bortalaget hade gjort många ändringar från sin lördags-elva. Hela åtta reserver spelade från start för Preston.

Charlton inledde med en hörna i tredje minuten, som dock slutade i målvakt Arestidous händer efter ett skott av Ruben Bover Izquierdo. Gästerna tog sedan raskt kommandot, och gjorde 1-0 redan i 11:e minuten. Francis lyckades bara till hälften täcka upp ett inlägg från Mayor och bollen nådde Russell, som omarkerad kunde skaffa ledningen åt sitt lag. Hemmalaget uppträdde skakigt och hade fullt sjå att hålla ställningarna fram till paus, med endast ett par halvchanser framåt.

I halvtid fick Francis och Benson gå av till förmån för Mambo och Wagstaff. Den senare gjorde därmed sin 100:e match för klubben. Hans inträde medförde även en liten energikick för hemmalaget, som dock inte riktigt nådde fram. Pritchard kom närmst med ett skott tätt utanför. Därefter var det dags för Prestons lysande yttermittfältare Danny Mayor att i den 67:e minuten skära in i banan från vänster och sedan skruva in ett skott lågt till höger om Sullivan. 2-0 Preston.

Hemmalaget hade sedan ett antal försök på mål, men kom inte mer än nära. Wagstaff fick ett skott tippat över ribban, Corts nick räddades och Euell fick ett mål bortdömt för offside, innan Wagstaff nickade i stolpen i slutminuterna.

Vi hoppas på revansch i tid till Swedish Addicks besök i november, då dessa två lag återigen möts, på samma matta. Troligen spelar båda med sina bästa startelvor då, eftersom det vid det datumet gäller serien. Kanske är Yann Kermorgant med – den franske anfallaren blev idag Chris Powells 19:e (!) värvning för säsongen.

En glädjande nyhet under kvällen var dock att resultat på andra håll ledde till att Addicks nu leder League One på målskillnad!