Lagbanner

Charlton - Sheffield Wednesday

Knappt har krutröken lagt sig från EMkvalmatcherna runt om i Europa när en ny omgång av League One ska spelas i England. TV direktsänder när Charlton går in på sin hemmaplan för att möta Sheffield Wednesday på måndagskvällen. Charlton har gott självförtroende efter en stabil start av årets säsong där man är obesegrade. Sheffield Wednesday har blandat och givit i resultatväg och haft oväntade bekymmer med att få spelet att stämma i sina bortamatcher.

När transferfönstret stängdes i onsdags och de sista underskrifterna från Michael Smith och Leon Cort gjordes kan Powells rekryteringseufori summeras till 18 nya kontrakt. Intressant inför den här matchen är tidigare Wednesdayspelaren Morrison nu med bravur spelar i Charltons backlinje och det omvända gäller för Charlons tidigare trotjänare Semedo. Sedan tidigare vaktar addicksbekantingen Nicky Weaver Sheffields mål efter att ha hittat tillbaka hem. En annan målvakt som nu som väntat lämnar Charlton för Newcastle är Rob Elliot. Nye Ben Hamer från Reading tar över som förstemålvakt.

Inför denna match i den sjätte omgången finns inga skadebekymmer i Charlton och uttagningen av rätt spelare är en delikat uppgift för Powell. Trots att elva nya man i cupmatchen mot Reading visade upp sig med den äran är det troliga att elvan från ligaspelet får fortsätta. Enda tveksamheten är möjligen till höger på mittfältet där Green och Wagstaff konkurrerar. Powell ser dock Wagstaffs bevisade målfarlighet och vill ogärna ha honom utanför laget. Senast när Green kom in flyttades Wagstaff upp i anfallet.

I Sheffield Wednesday har besvikelsen efter förra årets turbulenta säsong, där man slutade på plats 15, lagt sig och man och man har gjort en del intressanta nyförvärv. Till denna match har man dock inte tillgång till Reda Johnson i backlinjen och den anfallsglade Liam Palmer. Dessa två har landslagsuppdrag och deras frånvaro är en försvagning av laget mot Charlton, men kan ersättas av nyförvärven Kasnik från Slvoenien och Lowe från Bury.  

Sheffield W och Charlton är två lag som förra säsongen var favoriter till uppflyttning men vars fjolsäonger mer eller mindre kan beskrivas som rena katastrofer. Detta år har Charlton varit mest aktivt att förnya sig och har också börjat bäst av de två. Enda plumpen i ligan var det i slutminuten insläppta målet mot Scunthorpe och som innebar oavgjort. I övrigt har det varit full pott för Charlton och nu har de mest använda spelarna också fått återhämta sig ordentligt från den matchtäta inledningen under augusti.

Det mesta talar för ännu en vinst för Charlton.

Gunnar Persson2011-09-03 18:30:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson