Lagbanner

Charlton - Tranmere 1 - 1

Oavgjort var ett fall framåt jämfört med de tidigare fyra raka förlusterna men det räcker inte till för att vara ett godkänt resultat för ett lag med ambitioner att gå upp i The Championship. Inget tryck och dålig skärpa i de få avsluten är något för Powell att ta tag i snarast annars grusas snart ambitionerna till sand.

Det var ingen upplyftande tillställning på The Valley för hemmasupportrarna som sakta men säkert börjar minska i antal. I lördags var det bara drygt 14 000 och det är nästa 2 000 lägre än genomsnittet den här säsongen och bara drygt 1 000 personer mer än vad som såg den katastrofala förlusten hemma mot Carlisle i tisdags. När lördagsmatcherna knappt drar mer än veckomatcherna är det riktigt illa. Och inte bidrar lördagens insats till att dra mer publik till de kommande matcherna.

Man skall ju alltid försöka klämma ut det positiva ur varje situation och i denna matchen bestod den i att Charlton ändå lyckades komma tillbaka från underläge. Tyvärr så bjöd Francis in Tranmere i matchen genom en helt huvudlös bakåtpassning med knappa halvtimmen spelad och Bakayogo kunde spela fram Showunmi som helt fri med Elliot behärskat placerade in bollen. Om inte eländet var tillräckligt så tvingades Elliot att utgå efter halvtid efter att ha skadat höften. Powell var långt ifrån nöjd med insatserna i första halvlek och krävde bättring på alla fronter.

Charlton tog sakta över mer och mer av spelet men har stora problem med att sätta press på motståndarna. Attackerna som kommer är i till största delen tillfälligheter och som dessvärre avväpnas i sista momentet före avslut. Peppar, peppar så lyckades vi göra mål på en frispark när Llera, med litet assistans av Wright-Phillips, lyckades knåpa in bollen från ca tjugo meter. Tranmere var väldigt nöjda med det resultatet och tog varje tillfälle i akt att fördröja spelet.

Charlton lyckades nu ändå prestera ett visst tryck mot motståndarmålet men det var mer Tranmeres ovilja att göra annat än att försvara sig än hemmalagets spelskicklighet som låg bakom detta trendbrott. Domare Coote stod inte särskilt högt i kurs efter att ha vinkat bort tre potentiella straffsparkar under de sista tio minuterna. Tydligen är det helt ok att dra av tröjan på motståndarna när man försvarar sig. Nej det ville sig inte den här gången heller och nu börjar varje match bli en ödesmatch och den första är redan imorgon borta mot MK Dons som just nu huserar på placeringen före Charlton i tabellen med sju poäng mer med tre matcher mer spelade. Kan vi hoppas på wind of change?

Matchfakta


League One: The Valley, Lör 5 mar kl 16:00
Domare: D Coote
Publik: 14 015

Laguppställning Charlton
Elliot (46)

Francis
Dailly
Llera
Jenkinson

Wagstaff
Racon
Semedo
McCormack (83*)

Benson
Wright-Phillips (83**)
--------------------
Worner (46)
Eccleston (83**)
Fortune
Harriott
Reid (83*)
Solly
Stavrinou
Laguppställning Tranmere
Warner

Weir
Cresswell
McChrystal
Goodison

Robinson (76)
Taylor
Welsh
Labadie
Bakayogo

Showunmi
--------------------
Collister
Akins
Blachard
Elford-Alliyu (76)
Kay
McGurk
Wood




asdf

Lars Liljegren2011-03-07 23:47:01
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson