Colchester - Charlton 3 - 3

Trots numerärt överläge i mer än en halvlek fick Charlton kämpa för poängen i Colchester igår. En enligt alla källor mycket underhållande match, som dock med ett bortdömt mål och en utvisning på Benson i slutminuterna lämnar en aningen bitter eftersmak.

Det skade- och sjukdomsdrabbade hemmalaget hade trots (eller kanske tack vare) sitt långa, påtvingade speluppehåll mest att komma med i matchens inledning. Redan efter sex minuter hade förra årets Charltonanfallare David Mooney ett bra läge men lyckades bara med att lätt skada Rob Elliot i gästernas mål. Efter en dryg kvart fick dock Colchester också utdelning, då Matt Heath snyggt dyknickade in en hörna. I princip direkt efter detta mål replikerade dock Charlton, när en straff delades ut som påföljd av hands på Andy Bond. Hemmalagets före detta kapten och tillika pålitlig straffskytt för Charlton, Johnnie Jackson, satte tryggt kvitteringen i målets nedre vänstersida.

Mooney drog sedan på sig ett gult kort för filmning, vilket dock inte stoppade Andy Bond från att sätta 2-1 när klockan stod på 25 minuter. Elliot fick ta en hel del smällar under första halvlek och det var bud på ett målvaktsbyte, som dock aldrig skedde. Istället höll Elliot snarare Addicks kvar i matchen. Colchester skulle varken få öka på sin ledning eller för den delen behålla densamma, då mittfältaren Perkins kände sig nödd och tvungen att rädda en nick från Benson med sin hand. Detta ledde till rött kort och straff, vilken Jackson återigen skötte på bästa sätt. Målvakten kastade sig visserligen åt rätt håll, men bollen satt så nära stolpen det bara går utan att styras av denna, och 2-2 var ett faktum. Jackson har nu nio mål på de senaste tio matcherna. Inte illa, även om åtminstone de tre senaste är straffar. Under de SEX, ja 6 tilläggsminuter som sedan följde var Charlton nära ett ledningsmål genom Benson, som dock inte fick ordentlig träff med pannan.

Under andra halvleks första kvart hade Charlton en handfull chanser och ett visst grepp om spelet, som dock inte gick att hålla i. Racon och Wagstaff fick gå av plan till förmån för Pawel Abbott och Kyel Reid, med diverse omflyttningar i uppställningen. Abbott tog över Martins plats i anfallet, vilket hade till följd att Jackson flyttade in i mitten bredvid Semedo. Detta byte fick dock inte önskad effekt, då det istället var Colchester som återigen gick upp i ledning en liten stund senare, när Anthony Wordsworth satte dit trean efter halvtaskigt försvarande av Addicks. Benson fortsatte dock att vara farlig ibland Colchesterförsvararna, och efter dåliga rensningar kom bollen i 76:e minuten ner mot Charltonanfallaren som cykelsparkade in bollen i den bortre, vänstra sidan av målet. Otagbart och mycket snyggt – eller som kommentatorn på Football League Show senare på kvällen sade: ”When it finally fell to earth, Paul Benson applied his own laws of aerodynamics – one of the most acrobatic goals he’ll ever score”.

Sju minuter senare satte Benson en nick nere vid ena stolpen och sprang iväg för att fira vad han trodde var Charltons första ledningsmål för dagen. Dessvärre ansåg domaren att Benson hade hängt på en försvarare och därmed förklarades målet ogiltigt. Strax före ordinarie tids slut blev det etter värre för Benson och hans lag – en tackling som enligt Phil Parkinson maximalt förtjänade gult kort ledde till rött kort, något som kan betyda att Benson missar FA-Cupmötet med Tottenham om en vecka. Parkinson har sagt att man tänker överklaga domslutet – bara att hoppas att det inte leder till värre följder.

Detta var alltså en riktigt händelserik match där det tredje laget, domare Pat Miller och hans män i svart, kom att spela en viss roll för utgången. Det känns definitivt som att Colchester har ett starkt lag som säkerligen kommer att vara med när det är dags för kval i vår. Förhoppningsvis sitter Charlton på någon av de automatiska uppflyttningsplatserna och bara tittar på vid det laget. Det känns som att Charlton har svårt att ta över en match när de har numerärt överläge, särskilt tydligt är det när det händer två gånger på en vecka. Kanske det är något med blåvitrandiga motståndare? Dock fortfarande en bra insats av Addicks – hoppas på ett lite roligare resultat hemma mot Swindon imorgon bara - och när Colchester kommer till Valley om en månad!

League One: Weston Homes Community Stadium , Lör 1 jan kl 16:00
Domare: Pat Miller
Publik: 6 112
Resultat: 3 - 3