Lagbanner
Dagenham & Redbridge - Charlton 2 - 1
Powell har lättare att hålla sig för skratt nu än för 10 år sedan då han gjorde en kortare sejour i landslaget.

Dagenham & Redbridge - Charlton 2 - 1

Ett mycket tamt Charlton hade inte mycket att komma med ute i Essex i lördagens strålande sol. Nedförsbacken är brant och frågan är när botten ska vara nådd. De dryga 1100 bortafansen var hur som helst inte glada åt varken insats eller resultat.

Ungefär en tredjedel av publiken på Victoria Road, eller London Borough of Barking and Dagenham Stadium, som fulla namnet är, bestod av tillresta Addicks, som gjort den korta resan över Themsen och österut. Det skulle bli en resa som inte var den hyfsat ringa mödan värd. Endast 16 sekunder in i matchen kom hemmalagets första chans, som följdes av några till, innan Charlton för en stund tog över.

Ett antal hörnor utan resultat senare, och plötsligt stod matchuret på dryga halvtimmen. Vid detta laget hade Daggers börjat komma tillbaka in i matchen på allvar, och efter 33 spelade minuter kunde Nurse utan större problem sätta bollen bakom Ross Worner i bortamålet. 1-0 Dagenham & Redbridge. Lite fler chanser för hemmalaget var allt som hände innan det var dags för halvtidsvila, och Addicksfansen, belägna i närheten av tunneln, lät spelarna höra vad de tyckte.

Tottenhamlånet Dean Parrett, som spelade bredvid Semedo på mittfältet från start, hade en chans tidigt i andra halvlek, men missade. Strax därpå fick Green tag på ett inlägg från Scannell och 2-0 var i 55:e minuten så ett faktum.

Strax därpå gjorde Chris Powell, för dagen klädd i träningsoverall, ett försök att röra om i Addicks-grytan. Fry och Wagstaff fick gå av planen till förmån för Solly och Reid. Det var dock bara ett lag på banan som verkligen ville idag, och det var Daggers. Efter en nick i stolpen av Doe bytte Powell i 80:e minuten in Eccleston mot McCormack, vilket inte gjorde mycket skillnad. Ett tröstmål fick de Charltonsupportrar som stannade under tilläggsminuterna åtminstone se - West Ham-lånet Nouble smällde upp bollen i nättaket på en cross från Wright-Phillips, två minuter in på tilläggstid. Matchen var dock såklart vid det här laget sedan länge förlorad.

Play-off är väl bara att glömma, vid det här laget är det snarare att stanna kvar i League One som bör vara prioritet. Att spelarna fick motta en strid ström av arga åsikter från läktarna på väg av planen är väl vid det här laget ingen stor överraskning. Enligt min åsikt inte rätt sätt att hantera det hela på, men Chris Powell sade sig efter matchen ha full förståelse för fansens reaktioner. Dagenham & Redbridges tränare ansåg att klubben gjort sitt bästa resultat någonsin i och med segern över Addicks. Vad det säger om Charlton vet jag inte riktigt.

Come on you reds!

PS. Enligt IUCN:s röda lista är kolja (haddock/addick) en sårbar fiskart. Ett steg från utrotningshotad. Just sayin'.


League One: London Borough of Barking and Dagenham Stadium, Lör 19 mar kl 16:00
Domare: M Williamson
Publik: 3 505
Resultat: 2 - 1
Målgörare
Dagenham & Red Charlton
33, Nurse
55, Green
92, Nouble 


Laguppställning Dagenham & Red
Roberts

Ogogo,
Ilesanmi
Arber
Doe

Green
Gain
Vincelot
Scannell (90)

Nurse
Savage
---
Lewington
Antwi
Ifil
Currie
Walsh
Morgan
Taiwo (90)
Laguppställning Charlton
Worner

Jenkinson
Dailly
Llera
Fry (62*)

McCormack (80)
Semedo
Parrett
Wagstaff (62**)

Nouble
Wright-Phillips
---
Sullivan
Doherty
Eccleston (80)
Fortune
Racon
Reid (62**)
Solly (62*)


Nils-Martin Lundsgård2011-03-20 17:04:33
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson