Lagbanner

Full fokus på ligan för the Addicks

Efter att Charlton blivit utslaget också ur FAcupen återstår nu full koncentration i League One och målet är en plats bland de sex första lagen till att börja med. En grannlaga uppgift för Charltons nya manager i det getingbo som Englands tredjeliga har blivit. Varje poäng är viktig och inget lag får underskattas. Risken för detta är inte stor när Charlton äntrar Hillsborough för en på pappret vidöppen historia mot toppkonkurrenten Sheffield Wednesday.

League One är oerhört jämn och Charlton är för närvarande på sjätteplats i en något haltande tabell. Endast åtta poäng skiljer till Tranmere på plats 20. Tranmere fightas för att undvika nedflyttning, men med några omgångar med lyckosamma resultat kan man faktiskt vara med i kampen om topp sex. Och det är tretton lag till däremellan med än bättre möjligheter att blanda sig i toppstriden. Skadelägen och formkurvor kommer att vara avgörande för var klubbs möjlighet att infria eller överträffa årets målsättning.

Charlton har med fog höga målsättningar. Så också Sheffield Wednesday, en klassisk klubb som strax innan jul stod på randen till konkurs och att helt upphöra. Sheffield W har drabbats hårt av ett decennium av inre stridigheter och misslyckade satsningar som renderat i en skenande skuldsättning. Man fick 28dagar i frist från domstolen i december och i sista minuten steg den kända fotbollälskande men tveksamt lykosamme finansiären Milan Mandaric in och räddade klubben och ett åtminstonne tillfälligt lugn råder.

Med det omedelbara konkurshotet borta blir sheffield W ett rejält hot mot alla topplagen. Man har även avancerat i FAcupen genom att senast slå ut Bristol C på bortaplan med 3-0 i en match där målen slog ner som blixtar från klar himmel. Innan den cupsegern hade Sheffield i ligaspelet en uddamålsförlust mot topplaget Hudds, men innan den vunnit hemma mot Bristol R med 6-2 för att därefter gå på säsongens mina borta mot Exeter, 1-5. Det svänger sa flugan som fastande på metronomen, men hemma på Hillsborough har man varit svårslagna och täta bakåt med endast sju insläppta mål på elva matcher.

Det blir något för Charltons anfallare att bita i och troligen får vi se ett nytt ansikte göra debut för the Addicks på lördag. Nathan Eccleston har lånats ut av Liverpool för resten av säsongen. Vitsorden är goda kring 20åringen men han har haft svårt att få plats i ett Liverpool i kris och med behov av erfarna spelare. Många klubbar har varit intresserade men Charltons rykte som en välkomnande klubb avgjorde den unge anfallarens val. Alla i charltonleden kan nu bara hoppas att han kommer att göra skillnad.

Spelet har inte varit förtroendeingivande i londonklubben och från sidan blir man  faktiskt förvånad över både goda och dåliga insatser. Parkinson hade ingen lösning på detta och kanske kan managerbytet efter den minst sagt håglösa förlusten på the Valley mot Swindon få spelarna att vilja visa vad de går för mot Sheffield Wednesday. Den effekten brukar managerbyten medföra och matchen mot Tottenham var inget undantag trots förlusten.

Två på många sätt jämförbara klubbar ska mötas och bortaplan behöver inte betyda en nackdel för Charlton som spelar ängsligt och krampaktigt på the Valley för närvarande. Charlton vann dock mötet mellan lagen i slutet på oktober på ett övertygande sätt och med samma inställning kan vi tro på tre poäng. Men osäkerheten är stor och ett oavgjort resultat är troligt och något båda lagen på förhand måste vara nöjda med. 1-1?

Gunnar Persson2011-01-13 15:51:47
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson