Hartlepool - Charlton 0-4; Addicks fortsätter att övertyga
Hartlepool åkte på sin fjärde raka hemmaförlust mot serieledande Charlton.

Det är en fröjd att följa Charlton för tillfället. 4-0 på en av seriens mest avlägsna bortaplaner, och positionen i ligatoppen näst intill obestridd. Det ser ljust ut inför Swedish Addicks kommande resa.

Charlton tog i fredags tåget till nordöstra England för att på lördagen bevista Victoria Park och spela ligamatch mot Hartlepool United. Det blev en glädjande eftermiddag för Londonlaget, och de 353 bortasupportrar som tagit sig till matchen.

Chris Powell hade nog inga större problem att välja lag; han körde på samma spelare som vunnit matcherna mot Carlisle och Wycombe. På bänken satt Sullivan, Cort, Wagstaff, Euell och Hayes. Dale Stephens, tillbaka efter frugans barnafödsel, satt på läktaren. Den stabila startelvan levererade omgående. Endast nio minuter in i matchen slog offensive backen Wiggins ett inlägg från vänster, som Bradley Wright-Phillips lugnt styrde in med vänsterfoten. 1-0 Charlton! Fyra assist för Wiggins, fyra mål för BWP. På en vecka.

En halvtimme in i matchen fick Ben Hamer göra sitt första riktiga ingripande, en riktig TV-räddning enligt alla rapporter. Hemmalagets Adam Boyd fick se sig besegrad av den förre Readingmålvakten, som utan problem fyllde Rob Elliots skor efter dennes flytt till Pardew och Toon. Åtta minuter före paus var det så dags igen, inlägg från vänster av Wiggins, och bara för en omarkerad BWP att slå in bollen igen. 2-0 Charlton! Resten av halvleken tuggades av med mycket stabilt försvarsspel från framförallt Taylor och Morrison.

Tio minuter in i andra halvlek gav Charltons ökande press utdelning, med en frispark strax vänster om straffområdet. Kapten Jackson slog bollen rakt över målområdet, och fann Hollands, som dyknickade in trean! Wright-Phillips missade sedan en chans till hattrick, innan Wiggins och Taylor båda tvingades till stora uppoffringar i försvaret. Tack vare deras tunga arbete blev det inget tröstmål för Hartlepool. Istället var det bortalagets två avbytare, Paul Hayes och Scott Wagstaff, som väggspelade sig fram till matchens sista mål, med Wagstaff som avslutare. 4-0 Charlton, och serieledningen i trygga händer, tre poäng före ännu obesegrade Huddersfield.

Nu väntar en veckas vila innan det är dags för årets stora begivenhet – åtminstone för somliga. En stor del av Swedish Addicks besöker The Valley nästa helg, när Charlton tar emot Preston North End. De slog ut oss ur ligacupen, men det är väl nästan bara att tacka för det. Med full fokus på ligan har det ju uppenbarligen gått mycket bra för Chris Powells lagbygge. De gångna åtta dagarna har till exempel fört med sig nio poäng, tio mål, och säkerligen ett rejält självförtroende. Preston å sin sida förlorade under gårdagen något överraskande på hemmaplan mot Bournemouth, med 1-3. Utsikterna för en rejäl fest nästa lördag är väl rimligtvis goda, och jag önskar att jag kunde vara med. Ha det så kul, ni som åker. Top of the league!