Lagbanner

Inför Brentford - Charlton

Tillbaka i ligaspel efter viktorian borta mot Halifax i FA-cupen mot hörnpubslaget Brentford. Charlton har hittills med ett undantag klarat av att bära favoritskapet som ligaledare med den äran. Facit borta mot Brentford på senare år har inte varit något att glädjas över men den här säsongen verkar ju det mesta gå vägen.

Powell valde som väntat att vila stora delar av truppen i FA-cupmatchen borta mot Halifax. Reserverna visade upp sig med den äran trots hårdnackat motstånd från både motståndare och plan. Tillbaka i ligan förväntas dock att ordinarie manskap ställs på banan, Brentford är helt klart några klasser bättre än Halifax. Medan Charlton ganska enkelt avspisade Halifax ur cupen på bortaplan hade Brentford detändå betydligt tuffare hemma mot pendlar- och parkeringshusstaden Basingstoke, om ni varit i Basingstoke förstår ni vad jag menar.

Medan Brentford öst in mål i JPT-cupen, senast 6-0 hemma mot Bournemouth och dessförinnan 3-0 borta mot Charlton, så har målproduktionen varit betydligt blygsammare i ligan. Blott nio mål på de tio senaste matcherna. Allt detta medan Charlton formligen öst in mål, dito facit för Charlton är hela tjugofem! De senaste åren har Charlton haft svårt för just Brentford och på de fem senaste mötena har det bara blivit en seger. Den här säsongen verkar dock det mesta gå Charltons väg och hela laget lyser av självförtroende.

Nackdelen med att det går bra för ett lag i de lägre divisionerna är att ett antal lag i de högre divisionerna lägger ut sina revar för att se om det nappar i transferfönstret i januari. Just nu ryktas det av naturliga skäl kring Bradley Wright-Phillips som gjort 13 mål i ligan hittills. Han fick hoppa in med fem minuter kvar senast mot Halifax, var det ett drag från Powell för att minska intresset när han blev "cupbunden"? En annan spelare det ryktas kring är Wagstaff som gjort en bra säsongsöppning på högerkanten. Är det därför Powell lånat in Hogan Ephraim från QPR till årsskiftet? Kommer han att få spela från start på lördag eller blir det bara ett inhopp?

På skadefronten verkar det ganska lugnt, Stephens saknas och kanske även ett litet frågetecken för Wiggins vilket skulle kunna öppna för Evina som gjorde en bra match mot Halifax.

Hur går det då i matchen mellan det målsnåla Brentford och det målglada Charlton? Ja varför skulle inte Charlton fortsätta på den utstakade vägen och fortsätta att vinna med 4-0 på bortaplan som de gjort i de två senaste bortamatcherna?



Trolig laguppställning

Hamer

Solly
Morrison
Taylor
Evina

Ephraim
Green 
Hollands
Jackson

Wright-Phillips
Kermorgant

Lars Liljegren2011-11-17 23:53:05
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson