Lagbanner

Inför Charlton-Preston, en resekrönika, del 1

Trick or treat? Må alla onda andar fara hädan! Charlton möter Preston på alla helgons dag och vi är tio stycken från Swedish Addicks som mobiliserar! Det är dags för den årliga trippen över Nordsjön och denna gång står två matcher på menyn. Förutom rubrikens fyller vi programmet med en resa ner till Brighton för att se den stadens stolthet möta Barnsley i en söndagsmatch. Brighton har en ny arena , prisbelönad för takets design och stålkonstruktion. Ska bli kul att se.

Huvudnumret är förstås besöket på the Valley och denna gång görs det med högburna huvuden eftersom Charltons inledning har imponerat. Och överraskat med tanke på det nya lagbygget där vi ser i strot sett ett helt nytt lag försvara färgerna i år. Vi var några stycken som såg premiären mot Bournemouth och redan där tändes hoppet om en säsong som inte skulle likna förra årets med sparkad tränare och långa perioder av vinstlösa matcher. Ett tag i våras fanns det farhågor att säsongen skulle sluta med nerflyttning till fjärdeligan. I år finns det hopp om uppflyttning!

De här supporterresorna till London med omnejd har blivit en traditionjag ser fram emot mer än julafton. Det sägs i reklamen att det är skönt att vara sig själv en stund, och att fly vardagens stök och bekymmer och träffa de övriga i Swedish Addicks m fl är en lisa för själen. Det är inte alla år man har möjlighet men desto roligare när det blir av. Allt där förbetalt utom pubnotorna och dem har man ju koll på. Innan.

Mötet med Preston är Charltons sjuttonde match för säsongen vilket innebär att en tredjedel har avklarats. Starten kunde kanppt börjat bättre! Elva vinster (!) och endast en förlust innebär top of the league. Skadeläget i truppen är i skrivande studnd osäkert, men det är ingen vild gissning att Bradley Wright-Phillips spelar på topp. Han är i toppform och har gjort succé sedan han  kom till klubben i våras. Det är väl troligt att det faktum att Swedish Addicks sponsrar de kläder han spelar i har stor del i hans framgångar i år. (Vid besöken på the Valley är det alltid roligt att se vår klubbs namn under vår spelare när han presenteras på jumbotronen) Troligen spelar BWP med Paul Hayes på topp. Dessa är något av ett radarpar . Hayes värvades från just Preston i somras. Respekten är stor i Preston för dessa två.

Men Preston är en lurig motståndare. De inledde serien magnifikt och vann sju matcher i rad under månadsskiftet aug/sep. Under denna period slog man också ut Charlton ur ligacupen med 2-0 på the Valley. Båda lagen hade bytt ut i stort sett hela sina lag till den matchen. Efter den perioden har det gott sämre för Preston och man dalar i tabellen. De ligger nu på 11e plats och har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Det rapporteras också om skador på nyckelspelare som målvakt och i anfallet där Jamie Proctor kommer att saknas, och det räknas som ett stort avbräck. Senast förlorande man mot Bournemouth med 1-3 men det finns fortfarande tätkänning i en jämn serie.

Så motståndet ska inte underskattas. Men vad som ororar mig mer är att the Valley får besök av vår egen Mange från Helseingborg. Det är jättetrevligt men samtidigt ett dåligt omen för matchens utgång. Den gode Magnus har aldrig sett Charlton vinna på the Valley och det har blivit många besöki genom åren. Men kanske är det just under allhegonahelgen som denna förbannelse ska brytas? Låt oss hoppas det och väl mött i Charlton på lördag!

Bomber och granater! Anfäkta och anamma! Det är dags att leta fram passet! Det blir ett härligt gäng som åker över från olika håll i Svedala. På lördag sammanstrålar vi alla på puben Rose of Denmark vid 13tiden för sedvanlig uppvärmning. Känslan är att Charlton inte kan förlora denna match med det tryck som Swedish Addicks skapar! Eller vad säger du, Mr Eriksson från Lenhovda? Ska vi tippa vinst? Matchrapport/resekrönika nästa vecka.

Gunnar Persson2011-11-03 20:09:44
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson