Lagbanner
Inför Charlton - Reading (Carling Cup)
Shane Long lär vara saknad i Reading efter hans flytt till West Brom.

Inför Charlton - Reading (Carling Cup)

Charlton har haft en lysande start på säsongen, med tio poäng tagna av tolv möjliga. På tisdagskvällen tar man emot Championship-laget Reading i första rundan av ligacupen, i en match som skulle spelats för två veckor sen, men sköts upp efter de oroligheter som då blossade upp runtom i landet.

Reading åkte ut i playoff-finalen mot Swansea i våras, och har haft det knaggligt under början av säsongen, med endast fyra poäng från lika många matcher. The Royals, som de kallas, inledde med 2-2 hemma mot Millwall, slog sedan favorittippade Leicester borta med 2-0, innan man åkte på däng med uddamålet två matcher i rad, mot Portsmouth respektive Barnsley. Därmed innehar det blåvita laget inte bättre än en fjortondeplats i The Championship. Man lär sakna Shane Long, den unge målspottaren. Denne står numera att finna i West Brom, där han fortsätter att göra bra ifrån sig.

Charlton kommer hyfsat laddat till denna cupmatch, med tre vinster och en oavgjord match i bagaget. Förhoppningsvis innebär den snöpliga poängförlusten mot Scunthorpe på lördagseftermiddagen att laget är med på noterna mot farliga Reading. Chris Powell har låtit meddela att han kommer att göra en del förändringar i laget, då han vill att alla spelare ska få speltid, som belöning för deras hårda arbete under försäsongen och på träningarna. Så länge det inte innebär en försvagning av laget så låter det som en bra strategi.

På officiella sidan nämner han Bradley Pritchard, Andy Hughes och Jason Euell, såväl som Cedric Evina – den sistnämnde är jag personligen spänd på att se, då han var mycket bra för Oldham förra säsongen. Det spekuleras i om Ben Hamer ska få göra debut mot sin gamla klubb – chansen är dock lika stor att det är John Sullivan som står i mål. Det känns även som om Danny Green kan få chansen ute på vänsterkanten istället för Scott Wagstaff. Kanske får några av de yngre också vara med, åtminstone på bänken. Helt förändrat lär laget dock inte vara – någon kontinuitet måste man ju ha! Jag gissar att Powell behåller mittlåset med Taylor och Morrison, medan Dale Stephens får vila på bänken till förmån för Pritchard. Hollands är nog kvar i startelvan och likaså kapten Jackson.

En tuff uppgift väntar onekligen Addicks på tisdagskvällen, oavsett vem som får spela – men inte är det en omöjlig sådan. Med hungriga spelare på plan kan det mycket väl gå hemmalagets väg.

Trolig laguppställning:
Hamer 
Hughes - Taylor - Morrison - Evina
Green - Hollands - Pritchard - Jackson
Euell - Benson.
Bänken: Sullivan, Stephens, Wagstaff, Bover, Mambo

Come on you reds!

Nils-Martin Lundsgård2011-08-22 20:19:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson