Lagbanner

Inför Charlton - Bournemouth

Så var det då äntligen dags för en ny säsong. Samma liga, samma lag men ändå inte, truppen har genomgått en "extreme makeover". Inte mindre än 15 nya namn i truppen jämfört med den avslutande matchen på föregående säsong i maj. Första steget mot ett återtåg till Championship börjar hemma med seger mot Bournemouth!

Efter den långa sejouren i Premier League och en betydligt kortare i Championship känns tillvaron i League One långt ifrån tillfreddsställande. Efter förra säsongens beklämmande 13 plats hördes många rop på förändringar. Manager Powell har inte gjort dessa röster besvikna även om ett flertal av förändringarna har varit oönskade. Många kontrakt löpte ut i juni och ett flertal av de spelare som ingått i stommen av laget har försvunnit, jag tänker då mest på Racon och Semedo som har varit kärnan i "The Engine Room" under ett flertal säsonger. När McCormack löstes ett år i förtid från sitt kontrakt så var 75 % av mittfältet plötsligt borta. I backlinej försvinner vår trotjänare Jonathan Fortune då han inte lyckades rehabilitera sig, detsamma gäller Kelly Youga. Dessutom försvinner Dailly och Jenkinson så det lär bli gott om nya namn i backlinjen.

Vilka är då tänkta att ersätta dessa och andra spelare? Ja mestadels är det för mig okända namn men jag börjar vänja mig vid att det är så när man lirar i League One. Det mest kända namnet är Andy Hughes som har förflutet i Leeds, Reading, Norwich mm, årets värvning vad gäller rutin med sina 33 år. Trots att det var ont om folk i anfallet förra säsongen så har tre spelare försvunnit varav två var unga egna produkter som inte fick sina kontrakt förlängda, Tuna och Perkins. Anyinsah är ersatt av Paul Hayes som är det enda nyförvärvet på forwardsidan. Vi får verkligen hålla tummarna för att ingen forward blir skadad, då kommer alternativen vara få. På målvaktsfronten känns det dock väldigt betryggande vad gäller antalet, inte mindre än fem målvakter ingår i truppen. Vem blir utlånad först?

Vad skall man då tro inför lördagens match? Utifrån resultaten under försäsongen så känns det ganska hoppfullt även om man inte kan dra för långtgående slutsatser av dessa. Generalrepetionen borta mot Millwall slutade med knapp förlust, 3-4. Med tanke på att våra lokalkonkurrenter spelar i Championship får det ändå ses som en klart godkänd insats, speciellt med tanke på hur litet tid det hade funnits för det nya manskapet att lära känna varandra. Två dagar efter den matchen förstärktes truppen med försvararen Andy Hughes från Scunthorpe och målvakten Ben Hamer från Reading. Kommer Powell att peta sitt tidigare förstanhandsval Elliot som burvaktare till förmån för den mer, vad gäller klubbtillhörighet, namnkunnige Hamer? Nja, jag tror nog inte att han vågar chansa på den positionen i ligapremiären, kanske i den kommande Ligacupmatchen på tisdag hemma mot hans förra klubb Reading?

Ja det finns inte så mycket substans att bygga på när det gäller att förutse mötet mot Bournemouth. Om vi skall ha något att säga till om när det gäller kvalplatserna, tror att Huddersfield, Preston och lagen från Sheffield kommer att göra upp om de två första platserna, så måste det bli mycket segrar på hemmaplan. Bournemouth kan vara en dark horse men de bör inte vara med i slutsnacket och inför ett, förhoppningsvis, relativt utsålt The Valley. I nuläget är inte mer än drygt hälften av de 27 113 biljetterna sålda men jag hoppas på att supportrarna strömmar till på lördag och får se Charlton vinna under en klarblå himmel med 2-0.




Trolig laguppställning

Elliot

Solly
Wiggins
Taylor
Morrison

Hollands
Stephens
Wagstaff
Jackson

Wright-Phillips
Hayes

Lars Liljegren2011-08-04 12:19:03
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson