Lagbanner

Inför Charlton - Peterborough

Ett Charlton på uppgång under Chris Powell tar på lördag emot oberäkneliga Peterborough United, the Posh, hemma på The Valley. Mycket talar för en ordentlig drabbning, och full fokus krävs. Pojkarna från Cambridgeshire lär dessutom enligt rapporter vara revanschsugna efter förra mötet – som slutade 5-1 till Charlton.

Lewishamsonen Bradley Wright-Phillips, vars far och bror de flesta med intresse av engelsk fotboll lär vara bekanta med, har tackat för förtroendet och flytten från Plymouth genom mål i sina första två matcher. Hemmapubliken, managern och Bradley själv hoppas på mer av samma vara. Charlton verkar vara på väg uppåt med tre raka segrar i bagaget, och har 1-3 matcher mindre spelade än de flesta lagen i närheten. Just nu på en femteplats, med 9 poäng upp till serieledande Brighton.


Peterborough har en ojämn säsong bakom sig. De har gjort överlägset flest mål (60) men även släppt in näst mest (55). Sedan årsskiftet har de inte förlorat hemma, men inte heller tagit några poäng på bortaplan, där de dessutom inte gör mål – endast 15 av de 60 har fallit när de varit på resande fot. Nyligen återvände en viss Darren Ferguson (han har en hyfsat känd pappa) till klubben som manager – han har dock inte fullt urval inför dagens match, då tre spelare saknas av olika anledningar.


Laguppställningen lär bli i stort sett samma som senast mot Yeovil. Enda frågetecknen är väl på vänsterbacken, huruvida det blir Bessone eller Fry vet nog endast Powell, och även på mittfältet, där Alan McCormack fick gå av tidigt förra veckan. Frys lån från West Ham förlängdes hur som helst under torsdagen till mitten av mars,  och McCormack ska inte vara helt ur slag heller. Jag gissar dock att Racon får spela från start mot Posh. Förhoppningsvis är laget taggat av den senaste tidens framgång, och vi hoppas väl allihop att Powelleffekten håller i sig. Noll insläppta mål och full pott? Låter som ett enkelt och bra recept!


Come on you reds!
Trolig laguppställning
Elliot

Francis
Dailly
Doherty
Fry

Wagstaff
Racon
Semedo
Jackson

Anyinsah
Wright-Phillips

Nils-Martin Lundsgård2011-02-11 19:37:37
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson