Lagbanner

Inför Charlton - Tranmere

Fyra raka vinster följdes av fyra raka förluster. Ja Powells liv som manager har verkligen varit en berg- och dalbana och frågan är vad han skall göra för att vända den negativa trenden. Med rätt inställning skall det inte vara några problem och vinst hemma mot Tranmere är ett måste annars.....

Självklart så undrar man hur ett lag kan falla ihop så totalt efter fyra raka vinster som Charlton har gjort. När det dessutom sker mot rätt beskdligt motstånd och mestadels på hemmaplan så kan det få mer långtgående konsekvenser. Charltons supportrar förtjänar ett lag i Premier League med tanke på hur de ställer upp för sitt lag, men inte ens en sådan hängiven supporterskara orkar med hur mycket förödmjukelse som helst. Risken är att klubben dras in i en negativ spiral där intäkterna konsekvent sjunker vilket resulterar i att de blir tvungna att göra sig av med de bästa stpelarna. Bara hoppas att det inte går lika illa som läget just nu är för Plymouth som är på ruinens brant.

Skadeläget är klart bättre och förhoppningsvis är Fry och McCormack redo för comeback. Doherty och Youga är borta men i övrigt borde Powell kunna mönstra ett mer eller mindre ordinarie lag. Med tanke på hur resultaten varit de senaste veckorna känns det dock tveksamt om man skall tolka det som en fördel eller nackdel.

Lördagens motstånd är Tranmere som ligger tio placeraingar efter Charlton men bara nio poäng. Med tanke på det täta matchandet nu så kan det skifta ganska fort. För Charltons del gäller bara seger annars börjar chanserna till kvalspel sakta glida laget ur händerna. Jag har inte haft chansen att se så många matcher den här säsongen men det jag sett saknar all närvaro av jävlar anamma. Jag tror att det i stor utsträckning är inställningen som är den felande länken. Om de inte är på tårna så rullar inte bollen deras väg.

Jag hoppas att det vänder och att de klarar av att leverera inför en, med rätta, besviken hemmapublik. Därför tror jag inte heller att Powell väljer att göra allt för stora förändringar utan väntar med de konsekvenserna till nästa match om inte hans intentioner slår väl ut imorgon. Seger måste det som sagt bli och om Wright-Phillips vaknat på rätt sida borde det sluta 2-0.
Trolig laguppställning
Elliot

Fry
Fortune
Dailly
Francis

Reid
Semedo
Racon
McCormack

Wright-Phillips
Eccleston

Lars Liljegren2011-03-05 11:27:46
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson