Lagbanner

Inför Colchester borta. Tredje raka vinsten?

Det är ett nytt Charlton vi sett inleda årets säsong med två raka segrar. Den stabilitet och trygghet som vi saknade i våras har infunnit sig i Powells nya lagbygge och det känns hoppfullt inför fortsättningen. Det ges dock ingen ro att alltför länge vila på lagrarana. Redan nu på tisdagskvällen har Charlton en ny bortafight mot Colchester United. Ett Colchester vars start lovar hårt motstånd för the Addicks!

Colchester slutade på tionde plats förra säsongen och var länge med och fightades om kvalplatserna och var svårslagna på sin hemmaplan. Men en lite blandad avslutning under våren gjorde att förhoppningarna om uppflyttning grusades. Vi anhängare till Charlton känner igen mönstret.  

Inför denna säsong har Colchester visat fin form och inledningen har varit stark och bortavinsten mot Preston imponerade. Man har sedan mött Wycombe två ggr med oavgjorda resultat, men dominerade spelet under större delen av de matchererna. Ett avbräck sedan senast är att Uniteds Ashley Vincent rapporteras knäskadad samt att alternativen är få med flera på skadelistan. Ett kortfristigt lån av Michail Antonio från Reading under en månad ska vara lösningen.

Charlton har en frisk trupp och nya spelare har snabbt funnit sig tillrätta. Senaste tillskottet är Jason Euell och även om det redan finns många alternativ framåt välkomnas han varmt tillbaka. Backlinjen med Taylor/Morrison är trygg och Wagstaff håller Green kvar på bänken efter en strålande start och ger tillsammans med spelfördelarna Hollands/Stephens anfallet mod och tyngd. Troligen ändrar Powell inte mycket, om ens något, i startelvan i denna match. Men givet är det inte. Han förfogar nu över mycket kompetenta spelare och det täta matchprogrammet gör att det kan vara klokt att redan tidigt i serien spela in fler alternativ.

Från förra säsongen minns vi det fantastiska mötet mellan dessa lag på nyårsdagen. 3-3 slutade den matchen efter det att Charlton kommit tillbaka tre ggr om. En holmgång som fortfarande säkert sitter i mångas huvuden på Weston Homes Community Stadium när lagen springer in på tisdagskvällen. Oviss och intressant match att vänta.

Come on you reds!

Gunnar Persson2011-08-15 22:30:55
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson