Lagbanner

Inför Colchester - Charlton

Det är inte bara årets första match som går av stapeln idag i Colchester, utan även Charltons första match under nya ägare. Charlton har inte vunnit första matchen för året på bortaplan sedan man slog Bolton med 2-1 år 1953. Inför idag har både Colchester och Charlton en drös med inställda matcher bakom sig, men dagens drabbning ser ut att faktiskt bli av.

Tredjeplacerade Charlton står idag inför en liten resa upp till Essex för att möta för närvarande sjundeplacerade Colchester, som har Addicks-bekante David Mooney i laget. Hemmalaget har gjort bra ifrån sig hittills under säsongen, med endast 3 förluster hittills. De har dock inte spelat tävlingsmatch sedan den 11e december, vilket kan vara i Charltons favör – vår senaste match var i onsdags och förde med sig det icke oävna resultatet 1-1 borta mot Brighton. Charlton bör alltså vara aningen bättre matchade inför dagens möte på Weston Homes Community Stadium, där vi förra året föll med 0-3. Det var Colchesters femte vinst på sammanlagt tio möten lagen emellan, mot Charltons fyra. Idag ska statistiken förhoppningsvis utjämnas.


Colchester och Charlton kommer båda till match med skadeproblem. Hemmalagets högerback skadade till exempel sin ankel under en träningsmatch i veckan, medan Addicks har smärre problem i anfallet, där både Joe Anyinsah och Akpo Sodje är korttidsskadade. Långtidsskadade är sedan tidigare Chris Solly och Kelly Youga. Benson, Doherty och McCormack bör alla tre försöka undvika gula kort, då de annars har samlat ihop fem var, vilket leder till en matchs avstängning.


Årets första match är som tidigare nämnt också den första matchen under de nya ägarna, Michael Slater och Tony Jimenez, vars företag CAFC Holdings Limited har sitt säte i Schweiz av alla ställen. På intervjuerna verkar de dock inte vara alltför skumma, och man får helt enkelt hoppas på det bästa. De verkar ha förtroende för Phil Parkinson, som säkert vill ge sitt gamla lag Colchester på nöten idag, om inte annat för att visa att ägarna gör rätt i att tro på honom.


Come on you reds!




Trolig laguppställning
Elliot

Francis
Doherty
Dailly
Fry

Wagstaff
Semedo
Racon
Jackson

Martin
Benson

Nils-Martin Lundsgård2011-01-01 14:41:21
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson