Lagbanner
Inför FC Halifax-Charlton

Inför FC Halifax-Charlton

När klassiska FA cupen drar i gång denna helg ställs Charlton Athletic mot FC Halifax Town och det kan väl bara sluta på ett vis, men pass upp för vi har blivit utsparkade tidigare ur FA cupen av amatörlag !

Morgondagens motstånd i första rundan av FA cupen är FC Halifax Town, en klubb som föddes säsongen 2007/08 då Halifax Town gick i graven och den nya klubben fick börja om i division 9 och har nu klättrat upp tre pinnhål till något som kallas Blue Square North där de flesta spelarna är halvtidsproffs, men om ekonomin tillåter så kan vissa klubbar även ha heltidsproffs på den här nivån i England.
Just nu ligger man i mitten på tabellen(11), men är bara fyra poäng från en kvalplats uppåt till Conference(division 5) och i FA cupens kvalomgångar har Halifax vunnit mot storheter som Tadcaster Albion, Lancaster City och Solihull Moors.
För den nystartade klubben är detta klubbens största match hittils och man väntar sig mellan 4-5000 åskådare till matchen i morgon.

För Charltons del kommer man till match som ledare av Leauge 1, man har vunnit fyra raka matcher efter första ligaförlusten mot Stevenage så formen är det inget fel på, men det här med cupspel är ju inte riktigt Charltons grej och vem kommer inte i håg när vi 2009 förlorade borta mot Nortwich i första omgången och det var en klubb som var på samma nivå som Halifax så pass upp, utan rätt fokus på matchen kommer vi att få det tufft att vinna.
Sen är ju frågan hur pass många spelare som Chris Powell kommer att vila denna match, för i ligacupen körde han ju med ett rent reservlag tills vi åkte ut och eftersom vi inte spelar i någon reservlagsserie i år så är de som inte får lira i ligan troligen lite ringrostiga.
Men jag tror på att kanske halva laget som storvann mot Preston i lördags får spela i morgon och tippar på följande startelva.
Trolig startelva:Sullivan, Solly, Taylor, Doherty, Evina, Wagstaff, Alonso, Hughes, Jackson, Benson, Hayes.

Jag tippar att vi kan få en tuff uppgift att vinna mot Halifax, men seger blir det nog och tipset blir 1-3 efter mål av Jackson, Hayes och Benson.

Våga vinn Charlton !

Magnus Persson2011-11-12 10:31:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson