Lagbanner

Inför Hartlepool - Charlton

Dags för en av många kommande veckomatcher till följd av tidigare inställda matcher och det börjar borta mot Pool. Dock inte lika stjärnglittrande som Pool på Anfiled Road, våra mannar får nöja sig med klassiska Victoria Park. Powell suktar efter sin femte raka seger som nybliven manager och en möjlig fjärdeplats.

Med undantag av nästa vecka så påbörjade Charlton en oerhört tuff period i lördags då de till följd av snö och cupmatcher har två matcher per vecka de kommande två månaderna. Första matchen blir borta mot ett tilltufsat Hartlepool som fick rejält med stryk borta mot serieledande Brighton i lördags, 4-1. Det var deras sjätte förlust på nio matcher så manager Wadsworth kanske funderar på en del ommöbleringar i startelvan. Som jag förstår är det främst i anfallet och mittfältet som det kan bli förändringar vilket känns något förvånande med tanke på hur det har läckt bakåt.

Hos Charlton är det mestadels glada miner efter att ha införskaffat ytterligare en uddamålsseger i helgen vilket gör att vi hänger med i toppskiktet och har möjlighet att avancera ytterligare med tanke på att vi har några färre matcher spelade än de andra lagen. Powell tvingades till en rad förändringar inför senaste matcher mot Peterborough och förutsättningarna förbättrades inte under matchen då både Bessone och Wagstaff fick utgå på grund av skador. Dessförinnan var redan Benson och Anyinsah skadade och förväntas bli så även denna match. Med tanke på bortamatch så tror jag att Powell säkrar upp på mittfältet vilket skulle innebära fördel Racon framför Abbott. De långtidsskadade Youga och Solly saknas fortfarande men tränar i alla fall för fullt och det är väl bara att hålla tummarna att de blir tillräckligt återställda inom kort för vi lär behöva ytterligare ersättare på backplatserna med tanke på det täta matchandet.

Som vi alla vet finns det inga enkla matcher men med rätt inställning så borde Charlton klara av detta på samma sätt som borta mot Yeovil då det blev en 1-0 seger. Till Charltons fördel skiljer det 8 placeringar, 10 poäng och 23 mål innan denna match. Vid seger klättrar vi upp en placering och får lika många poäng som Hudds som har bättre målskillnad men också en match mer spelad. Tre poäng före dem ligger Bournemouth som dock har ytterligare en match mer spelad. Så Powell lär vara medveten om hur viktigt det blir att vinna och samtidigt inte underskatta motståndet. 1-0 räcker gott.
Trolig laguppställning
Elliot

Francis
Doherty
Dailly
Fry

McCormack
Semedo
Racon
Jackson

Eccleston
Wright-Phillips

Lars Liljegren2011-02-15 07:28:30
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson