Lagbanner

Inför MK Dons - Charlton

Ännu en gång dags för bortamatch en tisdagskväll, ännu en gång mot Milton Keynes. Charlton har gått som tåget och är för tillfället serieledare. Milton Keynes framfart har däremot saktats ned.

Charlton kommer rejält taggade efter den klara 3-1-segern hemma mot Chesterfield i lördags, inför dryga 22 000 åskådare - d.v.s. ca 7000 över snittet de senaste åren. "Football for a fiver" var anledningen till den stora tillströmningen. Idag blir det förmodligen lite magrare, men förhoppningsvis ett lika trevligt resultat. Addicks ligger trea i formtabellen med 14 poäng på de senaste 6 matcherna i serien, och har ej ännu förlorat en match denna säsongen. Dessutom har vi Bradley Wright-Phillips, som för närvarande delar andraplatsen i skytteligan med Andy Wordsworth i Colchester, båda två står på 6 fullträffar.

Kvällens hemmalag, McDons, är för närvarande parkerade på en niondeplats i serien, efter att deras formidabla säsongsinledning fått sig en törn med endast 2 poäng från de senaste tre matcherna.  Förra säsongen, i mars, slog Milton Keynes Charlton med klara 2-0. Den typ av spel vi hade under den perioden har dock knappast synts till under sensommaren. Målfarligast för MKD i år är Baldock, som gjort fyra stycken.

Om man ska gå på vad som hänt tidigare under säsongen är det ingen vidare kvalificerad gissning att Chris Powell kör vidare på i stort sett samma lag som i lördags - den hårda kärna som ingen ännu kunnat riktigt rå på, då förlusten mot Preston i ligacupen snarast leds av Charltons B-lag. Går det bra får vi säkert se Kermorgant göra ännu ett inhopp. Vi har radat upp segrarna på bortaplan i år, och tre färska poäng ikväll är absolut ingen omöjlighet - come on you reds!

Trolig laguppställning:

Hamer

Solly
Taylor
Wiggins
Morrison

Wagstaff
Hollands
Stephens
Jackson

Wright-Phillips
Hayes

Nils-Martin Lundsgård2011-09-27 12:34:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson