Lagbanner

Inför Rochdale - Charlton

En av alla i raden av matcher som tidigare blivit inställd pga snö är morgondagens match borta mot Rochdale som är en i raden av matcher som bara måste vinnas. Förutsättningarna är goda och imorgon är det dags att visa att tåget mot Championship avgår i rätt riktning.

Det mesta ser ljust ut inför mogondagen, den nye Bradley Wright-Phillips (Hur stor är den släkten egentligen, förökar de sig genom celldelning?) ingår i truppen på forwardsidan och Benson är tillbaka efter avstängninig. På mittfältet finns det frågetecken för Jackson.

Powell inledde sin hemmadebut som tränare på bästa sätt genom att slå Plymouth med 2-0. Nu är det dags för för tuffare motstånd mot Rochdale som är ett mycket starkt hemmalag, bara två förluster på hela säsongen. Segrar på hemmaplan har det ändå varit ont om på sistone, senast det begav sig var nyårsdagen då formsvaga Tranmere besegrades med 3-2. Rochdale skuggar Charlton i ligan med två poäng mindre, ett lag som under de flesta åren fört en undanskymd tillvaro i denlägsta divisionen.

Största faran för Charlton imorgon är underskattning. Jag tror, och hoppas, med Powell bakom rodret att detta inte sker men att de tar fördel av att inte behöva vara laget som skall ta initiativ. Det finns fortfarande en rad saker att arbeta med och anfallsspelet är definitivt ett av dem. Inte så att det inte produceras mål, problemet ligger i att det i allt för få fall är ett konstruktivt spel som ligger bakom nätkänningarna. Därför tror jag det passar Charlton bra att få ligga på kontring och utnyttja sina snabba kantspringare.

Vi får hoppas att Rochdale har käkat tapas hela dagarna och druckit mycket cerveza samt  att de acklimatiserat sig till värmen efter sin vistelse i Spanien under sitt speluppehåll. Powell har mest hållit till på Sparrows Lane och har nog ganska mycket huvudbry över hur han skall formera sitt lag med tanke på mängden tillgängliga spelare, främst forwards. Det finns väl inte som talar för att han skall ändra på ett vinnande lag och i så fall skulle den enda förändringen bli vem som ersätter Jackson. Litet frågetecken dock för forwardvalet med tanke på att Wagstaff huserade där senast och man brukar inte peta målspottarna. I så fall blir det nog en nedflyttning till mittfältet där Reid får värma bänken istället tillsammans med Ecclestone, Benson, Wright-Phillips med flera.

Med tanke på Rochdales goda hemmafacit så är det inte mycket som talar för en seger men samtidigt är Charlton ofta laget som gör tvärtom inklusive förlorar hemma mot jumbon när de låg två i serien. Därför tippar jag seger med 2-1 för de rödklädda gentlemännen.
Trolig laguppställning
Elliot

Francis
Dailly
Doherty
Fry

McCormack
Semedo
Racon
Reid

Anyinsah
Wagstaff

Lars Liljegren2011-01-28 18:46:47
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson