Lagbanner

Inför Walsall - Charlton

Serieledande Charlton vänder kosan mot Midlands för att möta Walsall, ett lag som ligger på nedflyttningsplats. Formmässigt är det en match som bara skall kunna sluta på ett sätt men som alla vet finns det inga enkla segrar. Powell kommer åter mönstra ordinarie manskap för att säkerställa att tåget mot Championship oförtrutligt tuffar på.

Förra mötet borta mot Walsall på Valborgsmässoafton slutade med klar seger för Walsall även om det "bara" var med 2-0. Det fullbordade en dubbel i och med att de även lyckades vinna borta mot Charlton för nästan exakt ett år sedan. De resultaten var mycket starkt bidragande till att Walsall lyckades säkra nytt kontrakt med en poängs marginal före Dagenham & Redbridge. Totalt samlade de ihop 48 poäng på 46 matcher, två poäng mer än Charlton den här säsongen har skrapat ihop på 19 matcher. I lördags blev det en tuff drabbning i FA-cupen borta mot Dagenham & Redbridge som slutade oavgjort men där en av lagets bättre målskyttar Jarvis blev utvisad i femte stopptidsminuten efter att bara ha varit på plan i tio minuter och därmed missar lördagens match hemma mot Charlton.

Walsall har haft en tuff höst och vi får gå tillbaka till mitten av oktober för att hitta förra segern, 1-0 hemma mot Preston. Efter det har det blivit fyra förluster och två oavgjorda matcher och blott fem mål. Det krävs att man lägger ihop de fyra bästa målskyttarna för att komma upp i lika många mål som Bradley Wright-Phillips har gjort. Walsall är helt klart ett lag som är vana att spela med kniven mot strupen och därför alltid lika farliga att möta. Definitivt ett lag som tar chansen om de blir underskattade. Med rätt inställning bör dock Charlton kunna mala ned även detta motstånd liksom man gjort i sina åtta senaste matcher. Förra och säsongens enda ligaförlust kom i samma omgång Walsall senast vann.

Efter att ha vilat över halva manskapet i större delen av vinstmatchen hemma mot Carlisle i FA-cupen i lördags är jag tämligen säker på att Powell åter sätter bästa manskap på plan från start. Det gäller att inte tappa onödiga poäng när de nu leder med sju poäng. Med tanke på att Charlton alltså förlorade båda mötena mot Walsall förra säsongen finns all anledning att utkräva revansch, Powell verkar vara mannen som kan få sina mannar att skärpa till sig och se till att de åtminstone presterar tillräckligt för att vinna. Flera gånger har dock resultaten rullat iväg i positiv bemärkelse för Charlton och det syns på den smått fantastiska målskillnaden 42-14. Jag tror att det blir ytterligare en seger och 2-0 har varit ett gångbart resultat den sista tiden.



Trolig laguppställning

Hamer

Solly
Taylor
Morrison
Wiggins

Green
Hollands
Hughes
Ephraim

Kermorgant
Wright-Phillips

Lars Liljegren2011-12-07 22:52:48
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson