Lagbanner

Inför Walsall - Charlton

I säsongens sista bortamatch ställs Charlton mot Walsall, laget som stoppade Charltons jakt på en plats i The Championship i mitten av december. Medan Charlton bara har äran att spela för så kämpar Walsall för att undvika nedflyttning.

Bokslutet är nära och att påstå att innevarande säsong har varit en besvikelse är en underdrift. Istället för att redan ha säkrat avancemang till The Championship så försöker Charlton istället att hamna på den övre halvan av tabellen. Walsall hörde knappast till någon av favoriterna och parkerar just nu precis ovanför nedflyttningsplats men har gjort en beundransvärd kämpainsats genom att ha gnetat sig upp från jumboplatsen som de innehade många omgångar. Kanske vändningen kom i och med segern på bortaplan mot Charlton i mitten av december? I alla fall började Charltons långa utförsbacke då med en liten avvikelse i samband med att Powell gjorde entré som manager.

Även om inte resultaten gått lagets väg så kan ingen klara på underhållningsvärdet. I matchen på långfredagen borta mot Bristol Rovers drog Charlton på sig två utvisningar och tappade sin tvåmålsledning. När kvitteringen rullade in i maskorna via en hjälpande arm från målgöraren så såg även Powell rött vilket resulterade i att han fick avsluta matchen på läktaren. Fortfarande frustrerad över den usla domarinsatsen har Powell valt att överklaga beslutet och har krävt en hearing för att få lämna sin version.

Med tanke på avstängningar och skador finns det inte mycket som talar för att det blir några förändringar i laguppställningen. Kvarstår då att se om Charlton kan mäkta med en seger på bortaplan, något som inte skett sedan 5 februari då Yeovil besegrades med 1-0. Senast så lyckades Charlton tvåla dit kvalplatsjagande Rochdale med hela 3-1 och ställs nu inför liknande förutsättningar även om kvalstrecket är i andra änden av tabellen. Det kanske är dags för en repris av det vanligaste bortaresultatet 2-2?





Trolig laguppställning
Sullivan

Francis
Fortune
Doherty
Bessone

Eccleston
Parrett
Stewart
Racon

Benson
Wright-Phillips








Lars Liljegren2011-04-28 22:15:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson