Lagbanner

Inför Yeovil - Charlton

Knappt har julens festligheter lagt sig innan det är dags för nästa godbit. Charlton åker på annandagen till Yeovil för att åter hitta vinnarspåret efter att ha tappat poäng två matcher i rad. Trots detta leder Charlton serien med en marginal på fem poäng till närmaste lag Sheffield W. Vi närmar oss halvtid i League one, men innan det är ett faktum ska Charlton också möta Leyton Orient på nyårsafton.

Ett tätt matchande som vanligt under jul- och nyårshelgerna i England och det är bara att bita ihop. Powell har gått i valet och kvalet om han ska kalla in laget till träning på juldagen och det skulle förvåna mig om han gör så. Möjligen blir det en frivillig sådan. Annars råder lugnet i klubben. Inga större skadebekymmer förrutom Jackson som dock är på väg tillbaka till full kapacitet efter sin skada. Han behövs framöver även om det är möjligt att lånen Russel/Ephraim förängs. Kanske kan nya spelare anlända då Charlton har för avsikt att hela tiden bevaka att rätt kvalité kan upprätthållas. Yeovil har en jobspost i att målvakten skadat ett finger senast. Osäker start på honom. Dessutom har man ordinarie mittback avstängd.

Yeovil har för övrigt haft en rätt tung höst och kämpar för att hålla näsan över vattenytan i tabellens nedre regioner. Men i senaste hemmamatchen tog man alla poäng mot Notts County och höll nollan vilket får tas som ett varningstecken. Charlton har dock ett ganska bra facit mot Yeovil och vann t ex båda förra årets möten. Vad det kan vara värt i år med ett helt nytt lag är svårt att säga men det är ju inget negativt att luta sig mot historien i detta fall. I år har Charlton gjort två mål varje gång Yeovil gjort ett och laget ska också veta att om Charlton släpper in ett mål släpper Yeovil in två. Det är detta faktum som skiljer lagen åt efter denna höst.

Charlton är favoriter och faktum är att de tre matcherna under denna vecka borde kunna ge full utdelning eftersom de två bortamatcherna är mot relativt överkomligt motstånd och den svåraste matchen, mot Brentford efter nyår, är på hemmaplan. Därefter väntar toppmötet mot Sheffield W på Hillsborough! Keep it up Charlton! Det är nu det avgörs!

Tips: Yeovil 1-2 Charlton

Gunnar Persson2011-12-25 13:47:33
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson