Lagbanner
Jackson utsedd till lagkapten
Johnnie Jackson (höger) gjorde sitt första proffsmål mot Charlton 2004, när han spelade för Tottenham. Nu är han lagkapten för Addicks.

Jackson utsedd till lagkapten

Under torsdagsmorgonen utsågs Johnnie Jackson till lagkapten för årets upplaga av Charlton Athletic. Tränare Chris Powell tycker att det var ett ganska uppenbart val.

Under första halvan av förra säsongen var han en av Addicks mest tongivande spelare, och slutplaceringen hade mycket väl kunnat vara en annan om Johnnie Jackson fått vara skadefri. Tyvärr drog han på sig en skada i hälsenan i februari, och kom inte tillbaka förrän efter säsongens snöpliga slut.

Han gjorde 14 mål innan sin skada, och under sommarens försäsong har han gjort två samt varit inblandad i flera andra. Chris Powell menar att en skadefri Jackson både gör mål själv och förser laget med målgivande passningar, vilket självklart är viktigt. Den avgörande faktorn som Powell pekar på är dock att Jackson är populär bland stab, spelare och fans, och därmed kände Charltons tränare att det var "a bit of a no-brainer" att göra honom till kapten.

Matt Taylor, tidigare lagkapten i Exeter City, numera stabil mittback i Charlton, har blivit utsedd till vice kapten. Att det skulle bli just dessa två herrar såg under försäsongen rätt troligt ut, då det var just de som turades om att bära armbandet.

Nils-Martin Lundsgård2011-08-04 13:52:50
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson