Lillebror levererar

På en grymt svårspelad plan, trasig från första spark, kämpade Charlton till sig ytterligare tre poäng och avancerade till femte plats i tabellen. Succévärvningen Bradley Wright-Phillips avgjorde igen och för tränare Powell finns inget smolk i bägaren utan endast smaken av segersötma.

Men det var ingen walk in the Huish park. Charlton kämpade heroiskt efter sitt ledningsmål och Dailly visade åter härförarkonst i försvaret när han hjälper Elliot hålla nollan för tredje matchen i rad.  Ändå får jag åter känslan av att Charlton behöver ha turen med sig. Det handlar inte om säkra segrar och nedmalet motstånd. Vi får hoppas att inte matjorden tagit slut när vi når de fruktade sista tio omgångarna i mitten av mars.

Powell mönstrade som väntat samma vinnande elva som slog Colchester i veckan. Så när som på att Fry återkom till vänsterbackspositionen eftersom Bessone kände av sitt skadade lår. Racon fick också komma tillbaka in på mittfältet tidigt i matchen på bekostnad av McCormack.

Matchen började optimistiskt och Charlton hade en bra chans att ta ledningen redan efter fem minuter men Yeovils målvakt stäckte ut sina knappa två meter och tippade frisparken från Jackson över. Därefter tog Yeovil över taktpinnen och hemmalaget missade flera öppna lägen. Faktum är att en tvåmålsledning för Yeovil i paus hade inte känts orättvist.

Chris Powell rapporteras ha tvingats höja rösten för första gången i omklädningsrummet under pausen och det verkade ha gjort susen för redan i andra halvleks inledning blev Wright-Phillips mycket fint frispelad av sin radarpartner Anyinsah men Bradley förvånade genom att missa grovt från ett öppet läge. Suck och stön från de tillresta addickssupportrarna bakom målet men anfallaren skulle snart återkomma och revanchera sig för den missen.

Yeovil hade åter några bra chanser och om inte Doherty uppoffrande på kamikazemanér kastat sig i vägen för ett skott på väg rakt in bakom Elliot så hade Yeovil varit i ledningen strax innan timmen av matchen. Det är målen som räknas och efter att Anyinsah haft ett gyllene läge fick Charlton en hörna i den 63 min. Jackson har en förmåga att träffa bollen precist och hans hörna hittade också rätt till Charltons nya kelgris. Bradley W-P gjorde denna gång inte något misstag och bollen passerade Yeovils målvakt stenhårt och otagbart. 1-0.

Sista halvtimmen var en enda kavalkad av Yeovilchanser. Charlton försvarade sig med allt de hade, även med händerna ett par ggr om du frågar Yeovilspelarna och deras högljudda supportrar, men domaren tyckte annorlunda. Nio minuter kvar bytte Powell lite förvånande in Benson/Eccleston på topp. Det naturliga brukar vara att stärka försvaret, men vem kan kritisera Powell the savior! Efter sex tilläggsminuter och genom en galen kämpainsats av alla in the red på slutet kunde Londonlaget vända hemåt med tre poäng.

Charlton ligger nu åter på palyoffplats och endast sex poäng från topp två och med en match mindre spelad än sina konkurrenter. Nästa utmaning blir Peterborough på hemmaplan. Chris Powell återkommer till the Valley som den hjälte man för alltid kommer att minnas honom.