MK Dons - Charlton 1 - 1

Det blev enbart en poäng i den svåra bortamatchen mot MK Dons. Hemmalaget imponerade och spelade i stora stunder ut Charlton. Det var Addicks avbytare som klev in och räddade pinnen för bortalaget.

”Plastlaget” från Buckinghamshire tog emot ett förvånansvärt svagt Charlton på sitt halvfärdiga Stadium MK. Milton Keynes tryckte på bra från början av matchen, och satte Hamer i Charltonmålet under stort tryck. Deras spel verkade vara tillbaka till den form de visat upp fram till förlusten mot Sheffield Wednesday häromveckan, och pressen betalade sig efter 21 minuter, när Solly drog ned MKs lagkapten i straffområdet. Hamer gick åt rätt håll på den efterföljande sparken, men för lågt. Shaun Williams satte tryggt 1-0 till Milton Keynes. Hemmalaget fortsatte att trycka på, men fick inte in någon av de många chanser som skapades. Hamer höll istället Addicks kvar i matchen med ett antal kvalificerade räddningar.

I andra halvlek såg det lite bättre ut från bortalaget, men det ville sig inte riktigt. Hemmalaget fortsatte att rada upp bra chanser. Runt 70-minutersstrecket bytte Chris Powell in Danny Green och Yann Kermorgant i snabb följd. Ut gick Scott Wagstaff och Paul Hayes. Detta skulle visa sig vara ett mycket bra drag. Nyförvärvet Kermorgant hade bara varit på plan i fyra minuter när Green, som endast hunnit med nio minuter, slog ett lysande inlägg från höger, där fransmannen bara hade att sätta huvudet till. 1-1 Charlton!

Hemmalaget fick ny energi av detta och öste på för ett segermål. Ben Hamer hade en lysande kväll och tillsammans med MK Dons brist på effektivitet kunde Addicks stå emot pressen. Powell bytte ut Wright-Phillips och satte in betydligt mer defensive Hughes strax före full tid, och snart var det oavgjorda resultatet ett faktum. Nu väntar Sheffield United borta i helgen, en ännu tuffare match. Då krävs det bättre tag från Charlton, och kanske finns en plats i startelvan åt Green eller Kermorgant?