Lagbanner

Matchrapport Oldham - Charlton

Charlton höll nollan efter en timme med tio man, men får nu hitta en annan lagkapten för resten av säsongen efter att Dailly fått rött kort för en eftersläng. 0-0 blev slutresultatet efter ännu en jobbig match för Addicks.

Båda lagen inledde hyfsat offensivt men kunde inte göra något på sina chanser, bland annat missade Therry Racon ett friläge och Oldhams Tounkara missade öppet mål. Det hade inte gått mer än en dryg halvtimme av matchen på Boundary Park innan domare Wright blev tvungen att plocka fram båda sina kort. 

I en duell på en högtstudsande boll satte Rueben Reid dobbarna rakt i ansiktet på Christian Dailly, som gått upp för att nicka. I ren ilska stampade Charltons lagkapten Oldhamspelaren i bröstkorgen, varpå det vanliga skrikandet och viftandet med armar satte igång. Dailly, med sår i både ansikte och axel, fick självklart lämna planen, medan Reid fick ett gult kort. Med tanke på hur obotligt dålig Reids tackling var borde kanske han också fått lämna. Synd oavsett att Dailly inte kunde hålla huvudet kallt, men om man betänker det faktum att han bröt käken tidigare under säsongen kan man förstå att han blir extra arg av en sådan satsning. Daillys tredje röda kort för i år innebär att han är avstängd i fem matcher, vilket är resten av Charltons säsong.

Återstoden av matchen fick bortalaget, inklusive inbytte Jon Fortune, slå ifrån sig så gott det gick, då Oldham gick på offensiven. Hemmalaget radade upp chanserna och Millwall-lånet Sullivan i mål fick sannerligen sträcka på sig, framförallt efter 52 minuter när vänsterbacken Evina obehagligt lätt tog sig förbi tre Charltonspelare och närapå satte bollen i bortre hörnet. Sullivan fick dock fingertopparna på bollen, och bidrog stort till den poäng Addicks tog med sig hem till London.

Chris Powell behöver alltså bestämma sig för en ny lagkapten till lördagens möte med Huddersfield. Utsikterna känns väl inte helt lysande mot ett av League Ones absoluta topplag, men det går ju alltid att hoppas. Fem matcher kvar att ta sig genom nu, och förhoppningsvis inget bottenträsk i sikte. För att avsluta med en god nyhet kan jag meddela att Charltons damlag leder Womens Premier League Southern Division (vilket är andraligan, under den nationella), efter 3-0 mot West Ham, som petades ner från topplaceringen i och med Charltons seger.

Come on you reds!




League One: Boundary Park, Lör 9 apr kl 16:00
Domare: K Wright
Publik: 3 562
Resultat: 0 - 0


Laguppställning Oldham
Brill

Lee
Evina
Hazell
M'voto

White (90)
Furman
Jones
Taylor

Tounkara
Reid

---

Gerrard
Alesandra (90)
Todd
Feeney
Millar
Tarkowski
Winchester
Laguppställning Charlton
Sullivan

Solly
Dailly (Utv. 35)
Doherty
Bessone

Wagstaff
Semedo
Racon (37)
Stewart ( 90)

Benson
Wright-Phillips 81)

---

Gough
Fortune (37)
Francis
Reid
Eccleston
McCormack (90)
Nouble (81)

Nils-Martin Lundsgård2011-04-11 19:54:41
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson