Lagbanner

Näst sista hemmamatchen - Addicks v. Dale

Efter den minst sagt bisarra matchen i Bristol på påskafton är det dags för Charltons tredje kapten på fyra matcher att dra på sig bindeln. Kvalspelsjagande Rochdale kommer på besök i SE7 under annandag påsk, efter att ha tappat poäng mot Carlisle hemma i lördags.

Charlton återvänder hem från sydväst efter poängtappet mot Bristol Rovers då både José Semedo och Kyel Reid åkte på röda kort, och likaså manager Powell. Addicks står inför en svår match mot Rochdale som trots sin förlust hemma mot Carlisle är uppe och nosar på kvalplatserna, tre poäng bakom Bournemouth. Deras tränare påstår visserligen att det är kört för dem nu, men de lär ändå bli svåra att tas med för ett aningen sargat Charlton.  

Tre spelare i hemmalaget saknas på grund av röda kort – Dailly (resten av säsongen), Semedo (två matcher) och Reid (en match). Detta medför att Powell måste välja en ny lagkapten för dagens drabbning. Vår man Jonathan Fortune ser ut att kunna bli den som får äran/bördan. Wagstaff spelade inte i lördags pga lite problem i baksidan av låret – med tanke på hur han spelade mot Huddersfield hoppas jag verkligen att det har löst sig och att han är tillbaka på ena kanten. Backlinjen lär bli som mot Bristol, med Francis och Bessone på varsin kant och Fortune och Doherty som ankare i mitten, såvida inte Solly får ersätta Francis. Mittfältet är lite svårare att sia om, men jag gissar att Stewart och McCormack styr upp mitten, med Eccleston och Racon på varsin kant, alternativt Racon istället för McCormack och därmed Wagstaff på högerkanten. I anfallet kommer nog Bradley Wright-Phillips tillbaka, förhoppningsvis lite piggare än senaste hemmamatchen, och han lär dela ansvaret med Benson, vars dyknick på 1-0 mot Rovers för övrigt var grym.

Charlton förlorade 2-0 på Spotland för några veckor sedan, då det trefalt försenade mötet till slut blev av. Genom historien leder Charlton med sex vinster mot Dales två. Idag får man dock säga att det är Dale som har överhanden. Jag hoppas och tror att Addicks ändå ska kunna överraska, för om allt går som det ska så sitter jag där och skriker idag igen.

Trolig laguppställning:

Sullivan

Francis
Fortune
Doherty
Bessone

Eccleston
McCormack
Stewart
Racon

Wright-Phillips
Benson


COME ON YOU REDS!


Nils-Martin Lundsgård2011-04-25 10:48:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson