Lagbanner
Pardew fick tvärnobben
Pardew har all anledning att vara bekymrad efter sitt senaste klavertramp.

Pardew fick tvärnobben

Newcastles manager Alan Pardew fick blankt nej från Charlton för sitt skambud på förstemålvakten Elliot.

Det borde vara självklart att det inte går att först köra ned en klubb rakt ned genom ligasystemen och sedan tro att det går att köpa den klubbens lovande spelare till reapriser. Tydligen var det inte det för Alan Pardew och han bättrade inte direkt på sina relationer med Charlton genom att lägga ett skambud på vår förstemålvakt Rob Elliot.

Newcastle visade intresse för Elliot redan i slutet av juli varför Charltons nuvarande manager Powell köpte loss Readings reservkeeper Hamer för att inte stå utan en erfaren burvaktare om Elliot skulle försvinna. Tiden gick och inget mer hördes ifrån Newcastle förrän i onsdags. Då kom ett skambud på £100,000 vilket Charlton tackade nej till efter några minuter.

Klubbarna hade redan i juli kommit överens om att inga uppgifter om affären skulle offentliggöras om det inte blev någon överenskommelse. Pardews guldfiskminne, eller vad han skall skylla på, klampade glatt in som en elefant i en kristallbutik och basunerade ut till BBC strax före avspark i gårdagens match mot Scunthorpe.

"Newcastle made a written offer of £100. 000 of Robbie on Wednesday and made it clear that it was their final and best offer".

Rob Elliot är sprungen ur Charltons ungdomsakademi och Pardew om någon borde ha vett att förstå att en sådan spelare inte lämnar moderklubben efter att ha inlett säsongen på ett strålande sätt och mer eller mindre är garanterad en plats i startelvan mot en ännu säkrare plats på reservbänken långt från familj och vänner för några tusen till i månaden och en knapp synlig ersättning till Charlton.

Pardew var inte särskilt omtyckt innan denna händelse och hans aktier förstärktes knappast av detta taskspel. Som en följd av att han bröt den överenskommelse som slutits mellan klubbarna har Charlton anmält Pardew till Premier League.

Vet inte om det fanns någon geografisk anspegling, med tanke på Pardews nuvarande hemvist norröver, när The Cover End Choir¨skanderade "Up yours Pardews" igår.

Lars Liljegren2011-08-21 23:02:50
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson