Lagbanner

Powells första förlust

Powells första förlust som manager inkasserades då Charlton förlorade borta mot Hartlepool. Ett gyllene tillfälle försattes i jakten på en plats till The Championship där Charltons spelare inte hade den rätta skärpan i de avgörande tillfällena.

Det går inte att förklara bort förluster som dessa. Hartlepool hade helt enkelt bättre skärpa i de avgörande lägena. Två fasta situationer blev avgörande, en frispark i första halvlek och en hörna i andra. Att Ecclestone kvitterade däremellan förgyllde matchbilden för de tillresta supportrarna i blott tio minuter.

Nej, det blir till att kavla upp ärmarna inför nästa match och börja om från början. Om inte skärpan finns i avsluten då saknas den rätta glöden. Laguppställningen var den väntade med ett undantag, Racon satt inte ens på bänken efter att ha utökat skadelistan med en, förhoppningsvis, lättare knäskada. Dessutom blev Francis skadad under matchen och ersattes av Carl Jenkinson som fick göra sin andra match. Att skadelistan ökas på är högst oroande med tanke på hur många matcher som kommer atts pelas de närmsta två månaderna.

Powell har ett digert jobb att sätta ihop en tillräckligt stark startelva som är tillräckligt taggad för att vinna hemma mot Exeter som placeringsmässigt ligger i samma härad som Hartlepool. Det kanske är lätt att vara efterklok men jag skrev redan inför matchen att det verkade konstigt att spela med ett tremannaanfall på bortaplan. Om skärpan saknas så underlättar det inte med tanke på att det blir svårt att få något tryck i andravågen i anfallen. Vi hoppas på bättre utdelning hemma mot Exeter på lördag.  




Matchfakta

League One: Victoria Park, Tis 15 feb kl 20:45
Domare: S Rushton
Publik: 2 289
Resultat: 0 - 0


Laguppställning Hartlepool
Flinders

Collins
Horwood
Haslam
Hartley

Liddle
Monkhouse
Sweeney (88)
Murray

Brown (70)
Donaldson (80)
--------------------
Rafferty
Boyd
Gamble
Humphreys (80)
Larkin (70)
McSweeney (88)
Yantorno
Laguppställning Charlton
Elliot

Francis (52)
Dailly
Doherty
Fry

Jackson
Semedo
McCormack (66)

Eccleston
Abbott
Wright-Phillips
--------------------
Warner
Fortune
Jenkinson (52)
Llera
Reid (66)
Solly
Wagstaff

Lars Liljegren2011-02-17 07:34:07
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson