Rochdale-Charlton 2-3

Fjärde bortamatchen för säsongen gav fjärde segern när Charlton vann en svängig match med uddamålet 2-3 mot Rochdale.

Charlton åkte till Rochdale med sju raka matcher utan förlust och åkte hem i från Rochdale ett par timmar senare med åtta matcher utan förlust då man vann matchen med 2-3.
Stort fokus låg på vasse Bradley Wright-Phillips som börjat säsongen mycket bra, men denna gången blev det inget mål för BWP utan det var i stället en mittfältare och en ytterback som stod för målskörden.

Charlton startade matchen mycket bra och i stort sett hela första halvlek gick till bortalaget som också rättvist sprang fram till en halvtidsledning på 0-2 efter mål av Danny Hollands efter 20 minuter och Rhoys Wiggins strax innan pausvilan.
Men ett par minuter innan andra målet var det ett strafftillbud för hemmalaget när Jason Kennedy trillade i Charltons straffområde, men en bra placerad domare tog i stället fram det gula kortet och Mr Kennedy blev varnad för filmning.

Om första halvlek var Charltons , så blev andra halvlek en rysare där Rochdale satte full fart från början vilket inte bortalaget var riktigt beredda på och efter 57 minuter reducerade också hemmalaget till 1-2 genom Ashely Grimes och fyra minuter senare kvitterade Rochdale genom David Ball.
Konstigt nog mattades hemmalaget efter kvitteringen och efterhand blev det återigen Charlton som tog över allt mer av spelet och med tio minuter kvar var det återigen Danny Hollands som nickade till, sitt andra nickmål för dagen och Charlton var återigen i ledningen och denna gången släppte man den inte igen !

Serieledning och en match mindre spelad kan man ju inte klaga på, men nu väntar en lurig match hemma mot cigarettklubben Chesterfield som plockat tio av tolv möjliga poäng på sina fyra senaste matcher.
Men med rätt inställning skall det nog gå vägen även i denna match, kanske med en viss Bradley Wright-Phillips i målprotokollet igen efter att han gått mållös av planen mot Rochdale.