Lagbanner

Säsongens första förlust i ligan ett faktum (Stevenage 1 - 0 CAFC)

Charlton åkte på säsongens första förlust borta mot Stevenage. En tuff och mycket frustrerande match för Addicks.

Den formidabla säsongsinledningen är nu över. Tranmere var nära på The Valley för en vecka sedan, men det blev Stevenage som tog de obesegrade serieledarna Charltons skalp. Första förlusten för i år, men på grund av haltande matchschema ligger Addicks ännu i topp, åtminstone till idag, då Sheffield Wednesday kan göra anspråk på förstaplatsen om de tar hem derbyt i stålverksstaden.

Gårdagens match var mycket frustrerande för bortalaget. Stevenage bjöd upp till dans med småfula tacklingar och tidsödande taktik, och deras segermål kom efter 12 minuter, då en av Charltons tidigare ungdomsspelare – Stacy Long – fick på ett skott som träffade en av hans medspelare i Stevenage, och på så sätt totalt lurade Ben Hamer i bortamålet. Snart sagt oturligt att Hamer skulle släppa in ett sådant mål andra veckan i rad.

Trettonde matchen blev som sig bör oturlig för Charlton. Man pressade på i stort sett hela matchen men kunde helt enkelt inte få in bollen. Kermorgant försåg Wright-Phillips med flertalet chanser, och backar i form av Rhoys Wiggins och Leon Cort bidrog de också till kavalkaden av missade lägen. Inför drygt 4700 på Lamex Stadium i Stevenage var det bara för Chris Powells mannar att inse att man hade åkt på första förlusten i årets ligaspel.

Uppryckning efterfrågas nu till nästa lördag, då Addicks tar emot årets mest långväga gäster, Carlisle, hemma på The Valley.

Målen: Long (12)

Charlton: Hamer; Morrison, Wiggins, Taylor (Hayes 88), Cort; Green (Wagstaff 72), Hollands, Stephens (Evina 81), Jackson; Wright-Phillips, Kermorgant.

Ej använda avbytare: Sullivan, Solly.

Stevenage: Day; Henry, Laird, Ashton, Roberts; Wilson, Mousinho, Bostwick, Long (Shroot 70); Reid (Beardsley 57), Harrison (Byrom 82).

Ej använda avbytare: Julian, Edwards.

Domare: M Naylor

Publik: 4,724

Nils-Martin Lundsgård2011-10-16 12:29:54
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson