Lagbanner

Stoppa pressarna, Powell går över till metersystemet!

Charlton har inlett säsongen på ett fantastiskt sätt med bara en förlust på 13 matcher. Men det mest anmärkningsvärda är dolt men betydligt större i ett världsligt perspektiv, Powell har infört metersystemet. Var förlusten mot Stevenage bara en tillfällig svacka eller kommer Carlisle få betala priset för hämnd?

Fotboll i all ära men när en tvättäkta engelsman uttrycker sig med "Bradley Wright-Phillips were just centimetres away, never mind inches, wide" måste det få genklang i världshistorien. Var det en markering mot etablissemanget i klass med Rosa Parks?

Efter 12 fantastiska omgångar utan förlust så inkasserades den första borta mot ett lag som man knappt hade hört talas om före den här säsongen. Vi är fortfarande först i ligan men Hudds är fortfarande obesegrade, lite hårdsmält är det. Dags för Powell att gjuta nytt förtorende i manskapet och prestera inför hemmapubliken att den senaste förlusten bara var en tillfällig formsvacka. Det är nästan exakt en månad sedan hemmapubliken fick beskåda den senaste segern på hemmaplan och om vi skall få smaka på segerns sötma när säsongen är slut krävs det nya segrar. De skall komma av lust, vilja och elegans.

Skillnaden i de sista matcherna har till största delen varit att våra målspottare inte haft samma skärpa som tidigare. Wright-Phillips har inte målat på en livstid och Kermorgant slutade att näta när han blev ordinarie. De fyra sista insläppta målen i ligan har varit två straffar och två skott som via oavsiktliga styrningar från andra spelare. Försvaret känns stabilt så det krävs mest nytändning i mittfält och anfall. Morgondagens match är den första av tre på åtta dagar mot mindre bemedlade motstånd så det krävs åter skärpa för att befästa förstaplatsen, Hudds nosar bara en poäng bakom.

Det blir ingen målfest men seger det blir det och 2-1 lär det sluta efter mål av BWP och inhoppande Kermorgant!



Trolig laguppställning

Hamer
Solly
Morrison
Taylor
Wiggins
Wagstaff
Stephens
Hollands
Jackson
Wright-Phillips
Hayes

Lars Liljegren2011-10-21 20:51:27
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson