Lagbanner

Ups and downs

Charlton går kräftgång i div 3 och är nu uppe i sex matcher utan vinst samt har fallit till plats nio i tabellen. Ett lag som Leyton Orient har seglat förbi med sina elva raka matcher utan förlust. Man kan knappt tro det är sant och det är svårt att från sidan göra mer än förfasa sig och våndas.

Många Charltonfans har varit med om svåra tider långt ner i seriesystemet och är luttrade och härdade. För mig inleddes det seriösa Charltonintresset runt 2004/2005 när vi också bildade den svenska supporterklubben Swedish Addicks. Då spelade Charlton i Premier League och lag som Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal kom på besök på the Valley och Charlton kunde spela jämnt med dessa storheter och också besegra dem. Charltons satsning gav renommé och blev ett begrepp i fotbollskretsar. Det var fint att spela i Charlton. Nu fem år senare seriespelar Charlton mot Brentford och man kan inte ens tro på vinst.

Det gick fel i och kring klubben Charlton. Anledningarna är rätt kända och Charltons öde delas av fler klubbar i England. Väl inne i den nedåtgånde spiralen är systemet sådant att trenden blir allt svårare att vända. Förlusten i sexpoängsmatchen mot MK Dons i veckan gör att avståndet plötsligt är tio poäng till topp sex. Därför är det ödesmatcher som spelas framöver. Den första gäller alltså Brentford hemma på the Valley på lördag.

Vikten av att nå playoff-platserna och att lyckas där kan inte nog betonas och man får väl tro att spelarna inte behvöver påminnas om detta när de kliver in på arenan. Brentford är i bättre form än Charlton och har haft en fin period. Man pressade serieledarna Brighton i veckan som med nöd och näppe fick alla tre poängen med sig ner till sydkusten pga ett självmål och en suverän målvaktsinsats. Brentford har också redan slagit Charlton två ggr denna säsong. Först vinsten på hemmaplan med 2-1 där Charlton blev utspelade och sedan såg man också till att skicka ut Charlton ur JPTcupen efter 0-0 och straffar. För att ytterligare förmörka himlen så har Charlton skador och frånfall av ordinarie spelare i alla lagdelar. Inte blev läget ljusare efter att Benson fått rött kort efter en ful (nåja) tackling i senaste matchen och nu är avstängd i fyra matcher. Eftersom Anyinsah forfaranade är skadad (?) så måste väl ändå Powell låta Wright-Phillips spela igen? Ihop med Eccleston?
 
Hittills har det där sista jävlar anamma saknats i Charlton och man spelar ängsligt. Men nu är det väl ändå dags att känna desperation och Powell måste ta fram modet och vinnarinstinkten hos alla i truppen! Kalla in all expertis i mindfulness eller annan psykologisk kunskap för annars är jag rädd att Charlton snart är indragna i bottenstriden. I div 3!

I med och motgång...

Gunnar Persson2011-03-11 13:02:38
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson