Lagbanner

Vinst mot Leyton Orient!

Charlton bekräftade sin formförbättring och vinner mot Leyton Orient i en match inte bara i två halvlekar utan med två ansikten. Vi har vetat att det finns potential hos Charlton men säsongens förvånande klena resultat har medfört grusade förhoppningar och misströstan. Vintern har inte bara känts kall och mulen utan monumentalt katastrofal. Men med denna match kom våren och solen tillbaka och något hände med laget.

Vad sa han? Powell. Där i omklädningsrummet i halvtid? På något sätt fick han spelarna i Charlton att förstå att det var match och inte träning. Synd bara att han väntat i 12 omgångar med sina välformulerade ord. Tänk att det var så enkelt!: "Det är inte träning där ute, grabbar. Det är match nu!" , sa han och Charlton spelade plötsligt som ett helt nytt lag.

Charlton kom till matchen med något högre svansföring efter de senaste omgångarna, men endast de mest optimistiska trodde på vinst. De som skulle göra´t var i stort sett de samma som visat lite positiva tecken mot Rochdale. Enda nya i startelvan var Benson på topp i stället för Anyinsah.

Det mesta såg också bra ut till en början, dvs de första fem minuterna. Men redan tidigt började man känna av "addicksfrustrationen". Efter 17 min kom också den förväntade kallduschen. Det var bekantingen McGleish som var helt ren och natruligtvis i n t e offside denna charltonsäsong, som stod vid bortre stolpen och nickade in bollen i mål. Få i publiken höjde på ögonbrynen eller orkade ens reagera. Elva omgångar utan seger för ett av seriens favoritlag sätter sina spår på tillvaron och man kunde bara konstatera att nu var det dags igen. Även spelarna föll in i uppgivenhet på gränsen till apati. - Ingenting fungerar ju så varför ens försöka, verkade man lite mans resonera när man gick ut till vila.

Publiken trodde därför inte sina ögon när man bevittnade den metamorfos laget genomgått under vilan. Man skulle verkligen försöka vinna den här matchen! Fantastiskt! Och som de gjorde det! Leyton Orient, som lurtats in i en (ja, så här efteråt kan vi säga att det var taktik) sorts trygg dvala fick nu möta taggade charltonspelare överallt och ingen tid gavs motståndarna att bygga upp ett eget spel. Belöningen för denna så hett efterlängtade inställning  hos Charlton kom också:

50min 1-1 - En stickare tas till vara av Wright-Phillips vars skott räddas av målvakt och Benson är framme på returen. Symptomatiskt för den nya inställningen var att båda anfallarna var på hugget samtidigt på samma chans. Och så fortsatte det. Det var Charlton mot Orients målvakt långa stunder, men det tycktes som att det inte skulle gå att få något mer hål på honom. Under denna period var också kalldusch nr 2 på väg men Orients mål dömdes bort. Och i stället:

73min 2-1 - En skänk från Orients målvakt som dittills varit deras hjälte. Han skulle nu kasta ut bollen till medspelare men den landade hos Wright-Phillips som tackade för bjudningen och sköt bollen i mål. Charlton hade vänt matchen men det var inte nog denna sköna eftermiddag:

87min 3-1 - Semedo! Semedo! Semedo gör mål! 146 matcher och nu gör han mål nr 2! Hur det kom sig att det var just han som stod framme vid stolpen på Racons inlägg är en gåta och denna målchans kunde han inte missa. Det var bara en sån dag!

Så här vill vi att Charlton ska spela! Publiken dansade och log på väg hemåt i den ljusa ljumma vårkvällen. Charlton hade vunnit igen och det var på något sätt kärlek i luften. Några sågs med armarna om varandra gå visslandes längs Floyd Road fönöjda av segern, och i ett gathörn stod ett rödklätt gäng och sjöng gatans hymn. Boende som inte varit på plats tittade förvånat fram bakom de skira gardinerna och såg addickssupportrar i skaror vandra förbi med högburna huvuden. Det ryktas även att mrs Longwinter, i 2an tror jag det var, gick fram till finskåpet och plockade fram det fina portvinet dagen till ära.

Vinsten var hett efterlängtad men laget får inte lång tid att pusta ut. Redan på tisdagskvällen väntar Southampton borta. Lika bra att du tar bladet från munnen redan vid ombytet till den matchen Powell!

Tack Charlton! Go on!!

Gunnar Persson2011-04-05 11:46:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson