Lagbanner

Walsall - Charlton 1-1

Charltons sex matcher långa segersvit kom till vägs ände när det "bara" blev oavgjort borta mot Walsall. Powell var ändå hyfsat nöjd med poängen men mindre nöjd med ett visst domslut. Charlton tuffar ändå vidare i toppen dock med två poäng mindre marginal än innan matchen.

Walsall verkar vara litet av ett spöke för Charlton även om det, peppar peppar, inte blev förlust den här gången. Möjligen hade hemmalaget en liten fördel av den allt annat än jämna planen som ett flertal gånger gjorde tillvaron mindre rolig för spelarna. Powell gjorde några justeringar på mittfältet då de inlånade Ephraim och Russell åter fick förnyat förtroende, i övrigt var det en förväntad laguppställning.

Walsall spelade som förväntat när ett topplag kommer på besök, de ger de där fem - tio extra procenten för att försöka vinna. En inställning som förmodligen skulle ge bättre utdelning i andra matcher. Inledningsvis var det en jämn match sett både till bollinnehav och målchanser och Walsall bjöd upp till gott motstånd och hade även de farligaste chanserna. Utifrån hur matchen utvecklats var det därför inte helt orättvist att Walsall tog ledningen efter dryga halvtimmen men man kan väl säga att de marginalerna på sin sida. Ur misstänkt offsideläge tryckte Macken in bollen i öppet mål efter att det inledande skottet från Sadler (passande namn på en spelare i The Saddlers) ändrat riktning på en spelare i vardera laget och det var inte direkt enkelt att förutspå var bollen så småningom skulle hamna.

Charltonspelarna var hyfsat missnöjda med domslutet men kämpade sig tillbaka in i matchen. det märktes tydligt att detta inte var Wright-Phillips dag, han sumpade målchanser i en utsträckning ingen är van att se. Som tur är finns det andra målgörare och den pigge Ephraim slog efter en raid på vänsterkanten ett perfekt inlägg till den alltid, på huvudet, lika farlige Kermorgant. En språngnick lika kraftig som en hästspark punkterade första halvlek och inför tedrickningen så var det alltså utjämnat.

Andra halvleken fortsatte att bjuda på målchanser åt båda hållen för den fåtaliga publiken. Gästerna var riktigt illa ute en kvart in i matchen då backlinjen blev överspelad och den nyss inbytte Gnakpa blev ensam med Hamer. Den sistnämnde kunde dock avvärja genom att läsa spelet och rusa ut och rensa undan. Dock inte bättre än att bollen gick ut till Sadler som chippade bollen mot öppet mål. Vår inhyrde mittfältare Russell kunde som tur avvärja på mållinjen efter en lång språngmarch. Klockan tickade på och Charlton tog över spelet mer och mer även om Walsall stack upp då och då. Riktigt farligt blev det ändå inte förrän klockan var inne på stopptid. Efter en hörna signalerade Charlton mangrant, möjligtvis med undantag av Hamer, för handboll på Taundry när han stötte ut bollen till ny hörna. Domaren avvärjde önskemålen på straff och på den efterföljande hörnan nickade Ephraim bollen i stolpen innan Walsall kunde rensa undan vilket blev matchens sista spark.

Powell var som sagt å ena sidan nöjd med en poäng men mindre nöjd med domarens domslut i straffsituationen. Den annars så diplomatiske managern uttalade sig så kritiskt han kunde på den efterföljande presskonferensen på frågan om han tyckte att det borde ha dömts straff för Charlton. "Unless you are going to pay my fine, and I'm not being disrespectful, I'm going to keep my mouth shut." Charlton behåller serieledningen men försprånget minskade till fem poäng då Sheffield Wednesday vann borta mot Oldham. MK Dons seger borta mot Tranmere förpassade Huddersfield ned till fjärde plats i och med att de förlorade för andra matchen i rad efter sin 43 matcher långa svit utan förluster i ligan. Först förlust borta mot Charlton och sedan dito hemma mot Bournemouth. Matchens enda mål gjordes för övrigt av den före detta spelaren från Charltonakademin Harry Arter.



Matchfakta

League One: Banks's Stadium, Lör 10 dec kl 16:00
Domare: D Webb
Publik: 4 537
Resultat: 1 - 1

Målskyttar

1-0 Macken (36)
1-1 Kermorgant (45)

Laguppställningar

Walsall

Walker

Beever
Smith
Lancashire
Sadler

Halliday (54)
Chambers
Taundry
Paterson (75)

Macken (84)
Nicholls
--------------------
Grof
Bowerman (75)
Butler
Gnakpa (54)
Peterlin (84)


Charlton

Hamer

Solly
Morrison
Taylor
Wiggins

Green (73)
Hollands
Russell
Ephraim

Kermorgant
Wright-Phillips
--------------------
Sullivan
Cort
Euell
Pritchard
Wagstaff (73)

Lars Liljegren2011-12-11 23:35:19
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson