Lagbanner

Walsall - Charlton 2 - 0

Charlton fortsatte sin negativa trend på bortaplan och även om alla avancemangsmöjligheter redan var borta så riskerar laget därmed att placeringsmässigt göra sin sämsta placering sedan säsongen 1927/28. Walsall var värdiga vinnare och kan i och med segern säkrat nytt kontrakt.

Ja det var mestadels en dyster tillställning för de knappt 500 tillresta bortasupportrarna. Benson hade en nick i stolpen i inledningen av matchen men i övrigt var det inte så mycket att glädjas över som Charltonsupporter. Powell överraskade med att ge Elliot nytt förtroende i målet efter skada, en förändring jag har mycket svårt att förstå med tanke på all loppet redan är kört. Bättre då att bredda erfarenheterna bland spelarna och skapa så god konkurrens som möjligt inför den kommande tokiga säsongen.

Efter Charltons inledning tog Walsall över och Charltons burvaktare Elliot gjorde fina räddningar både mot Macken och Cook för att hålla Charlton kvar i matchen. Walsall fo rtsatte att trycka på och så småningom tog de ledningen i den 34:e minuten, 19-årige Will Grigg tryckte in ett sitt fjärde mål för säsongen när Macken bröstade ned bollen.

Walsall fortsatte att trycka på i den andra halvleken och var nära på att öka på inledningen direkt när när Cook träffade. Matchen punkterades 12 minuter från slutet, då Cook och Mackenväggspelatfarande har chans att klara nytt kontrakt och själva har avgörandet helt i egna händer om det blir de eller Dagenham & Redbridge som får ta steget ned i League two.

För Charltons del innebar förlusten att de trillade ned till 14 plats i tabellen, den sämsta under den här säsongen och om placeringen består, den sämsta på väldigt många år. Säsongen 1973 slutade vi på 58 plats i ligasystemet, den placering vi innehar just nu. Vid förlust kommande lördag hemma mot Hartlepool så riskerar vi få den sämsta ligaplaceringen sedan 1927/28 då vi slutade 66.

C'mon you ADDICKS!!!


Matchrapport Walsall - Charlton: 2 - 0
League One: Banks's Stadium, Lör 30 apr kl 16:00
Domare: G Eltringham
Publik: 5 088
Resultat: 2 - 0
Målgörare
Walsall Charlton
34, Grigg
78, Gray
Laguppställning Walsall
James Walker

Tom Williams
Andy Butler
Richard Taundry
Oliver Lancashire

Julian Gray
Matthew Richards
Marc Laird
Jordan Cook

Jonathan Macken (82)
William Grigg (74)
--------------------
David Bevan
Darryl Westlake
Emmanuele Smith
Marco Gbarssin
Darren Byfield (74)
Jamie Paterson
Alex Nicholls (82)
Laguppställning Charlton
Robert Elliot

Simon Francis
Jonathan Fortune
Gary Doherty
Federico Bessone

Michael Stewart
Therry Racon (71)
Dean Parrett
Nathan Eccleston

Bradley Wright-Phillips
Paul Benson
---------------------
John Sullivan
Miguel Angel Llera
Chris Solly
Alan McCormack
Scott Wagstaff
Callum Harriotts (71)
Frank Nouble









Lars Liljegren2011-05-02 22:40:41
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson