We have made a bit of a statement today!
Manager of the month in September? Ja allt annat än att Powell får den utmärkelsen är en skandal. Obesegrad efter elva omgångar och bara sex tappade poäng.

Ja det var Powells avslutande ord på presskonferensen efter matchen. Charltons seger borta mot Sheffield United medförde att ledningen i serien utökades till fem poäng och laget är fortfarande obesegrade efter elva omgångar.

Liksom Sverige badade England i solsken och det var många som njöt i sommarvärmen trots att almanackan visade på 1 oktober. Trots Uniteds senaste förlust blev det bara en ändring i startelvan medan Charlton mönstrade oförändrad startelva i sin tredje match på åtta dagar. Det är lätt att bli nostalgisk när man tänker på att det bara är fyra år sedan lagen möttes i Premie League. Två lag på dekis men med goda ambitioner på att klättra uppåt i seriesystemet. Sett till lagens prestationer hittills så är det mycket som talar för att båda lagen är med och tampas om någon av de tre platser som leder till The Championship.

Hemmalaget verkade vara det lag som hade värmt upp bäst i värmen och tog tag i taktpinnen. De supportrar som bevittnade Charltons match borta mot MK Dons i tisdags kände igen matchbilden, hemmalaget trummade på och Charlton försvarade sig förtjänstfullt. Närmast mål var Collins när han trodde att han gett United ledningen på nick efter hörna i elfte minuten. Lagkaptenen Jackson assisterade dock gott som målvakt och rensade undan på mållinjen. United skapade ytterligare fem - sex halvchanser under första halvleken men riktigt farligt blev det aldrig. Charltons offensiv var mer eller mindre obefintlig och det blev bara ett avslut mot mål under första halvleken men Morrison förmådde inte behandla den tusiga skarvningen från Hayes särskilt väl utan sköt prick på korvgubben på övre läktarsektionen.

Efter halvtidsvilan kom Charlton ut som ett nytt lag och bjöd på jämnbördigt motstånd för första gången. Matchen stod och vägde litet ända fram till 65 minuten då Wright-Phillips krigade till sig en hörna. I väntan på att domaren skulle blåsa igång spelet passade Powell på att göra sitt första byte då han för tredje matchen i rad bytte in nyförvärvet Kermorgant mot hårt jobbande Hayes. I sin första match spelade han fram till Wright-Phillips avgörande mål elva minuter efter han blev inbytt mot Chesterfield, i bortamatchen mot MK Dons gjorde han mål fyra minuter efter bytet. Kunde det bli bättre? Japp! Han hann knappt komma in i straffområdet innan han satte pannan till och gav Charlton ledningen, han hade varit på plan i cirka femton sekunder!

Sheffieldspelarna blev smått chockade av baklängesmålet och mer eller mindre direkt efter avspark höll Doyles dåligt avvägda bakåtpass ge Wright-Phillips möjligheten att fördubbla ledningen men sköt strax bredvid. Innan United pustat ut från den möjligheten var BWP dock tillbaka, framspelad av Kermorgant. Han bröt in i straffområdet men Simonsen gjorde en bra räddning men turen var inte på keeperns sida den gången. Bollen gick rakt ut till BWP som retfullt enkelt kunde placera bollen i öppet mål.

Matchen kändes nu punkterad trots att det var över tjugo minuter kvar. Simonsen och hans försvar fick slå ifrån sig i smått desperata försök att freda hemmamålet och utan en rejäl gnutta tur kunde matchen lika gärna ha slutat 4 - 0 till gästerna. Det var först på stopptidens fjärde minut Evans var nära reducering men bollen tog i stolpen och ut.

Charlton är nu bara en match kort att tangera sitt rekord av matcher i följd från seriestart utan förlust från säsongen 1927/28. Möjligheten att lyckas måste anses vara god då nästa match är hemma mot mittenplacerade Tranmere, den farligaste motståndaren är nog övermod. Det verkar dock som om Powell är en manager som klarar av att ta bort sånt ur skallarna på sina mannar. Innan det är dags för den ligamatchen är det dags för TV-sänd hemmamatch mot Brentford i den sexigaste av alla cupen, Johnstone's Paint Trophy!