Lagbanner
2023-04-07 16:00

Bristol Rovers - Charlton
1 - 0

Bristol Rovers – Charlton 1-0
Dobson var spelaren som tyvärr orsakade straffen som skulle visa sig bli dräpande för Charlton under Långfredagen.

Bristol Rovers – Charlton 1-0

The Addicks kom inte alls upp i nivå, när Bristol Rovers drog det längsta strået i en match som inte var särskilt rolig för någon. Mållöst och oavgjort hade varit det rimliga resultatet men en straffspark erhölls och blev på ett talande sätt avgörande.

Sean Clare hann inte återhämta sig från förra helgens smäll mot Shrewsbury och det tvingade således fram en förändring i Dean Holdens 4-3-3 formerade startelva. Steven Sessegnon ersatte som högerback och gjorde därmed backlinjen komplett med Ryan Inniss, Michael Hector och Terell Thomas. Följaktligen fanns Ashley Maynard-Brewer i målet, Scott Fraser, Albie Morgan och George Dobson på mittfältet, och som forwardstrio Jesurun Rak-Sakyi, Miles Leaburn och Tyreece Campbell.

Matchen
Inramningen på säregna Memorial Stadium, i Bristols norra stadsdelar, gav känslan att en riktig trevlig Långfredagdseftermiddag eventuellt var att vänta. Solen sken, gräsmattan såg perfekt ut och det var mer eller mindre fullsatta läktare. 1159 ditresta och tappra Charltonsupportrar fyllde ut bortasektionen. Men sett till den första halvlekens matchbild så var det inte mycket som blev som man hoppades, varken för den objektive eller subjektive. De första 45 minuterna bjöd inte på något skönspel alls, utan båda lagen hade problem att ta sig an varandra. Ingen av spelmodellerna fungerade något vidare och man såg mest ut att tävla i bolltapp och felbeslut, medan domare Mather bidrog med sitt genom ständiga avblåsningar – som bidrog till en ryckig matchbild och lågt matchtempo.

Nej, det bästa som vaskades fram under en halvlek som vaggade en till sömns, var en nickskarv av Miles Leaburn som mötte ett inlägg från Jesurun Rak-Sakyi. Avslutet hamnade tätt utanför James Belshaws bortre stolpe. Åt andra hållet var Rovers bästa målchans ett tungt distansskott av Antony Evans, som Ashley Maynard-Brewer fick sträcka ut ordentligt för att nå och hantera med sina fingertoppar. I övrigt sätter vi punkt här och tar oss in i den andra halvleken, som inte blev avsevärt mycket bättre ur tidigare nämnda aspekter men som ändå bjöd på fler turer.

Lagen kom i ganska mycket samma spår i den andra halvleken, även om Charlton till en början här var bättre och lyckades med mer än sina motståndare. Campbell och Leaburn hade en aktion där Campbell tog sig runt längs kortlinjen och spelade en cutback mot Leaburn, som dessvärre inte fick någon vidare bollträff eller avslut. Utöver detta var det fortsatt inte särskilt mycket som fungerade för något av lagen – och det var Bristol Rovers sedan första med att förstå och förändra på. När timmen var spelad började Rovers genomföra byten på de offensiva positionerna. Aaron Collins, Ryan Loft och John Marquis kom in. Därmed lämnade Rovers det man försökt sig på tidigare under matchen och blev i stället betydligt rakare i sitt spelsätt.

Matchbilden förändrades av det här och Rovers blev bättre. Framför allt tog man sig in i Charltons straffområde vid fler tillfällen än vad man gjort tidigare under matchen och då skulle man tydligen också skapa precis det som krävdes för att göra mål och slutligen vinna matchen. Man kombinerade sig förbi längs högerkanten, Lamare Bogarde transporterade boll in i straffområdet och väl där lyfte han upp bollen på George Dobsons arm, som inte befann sig i en naturlig position. Händelsen skedde i ett förhållandevis nära avstånd mellan arm och boll men straffen var klar. Fram till straffpunkten steg naturligtvis John Marquis fram och det innebar att straffen också ledde till 1-0 (71) till hemmalaget. Marquis tredje mål mot Charlton den här säsongen och som avgörare i båda möten lagen emellan får han verkligen bära rollen som Charltons lieman.

Nu vaknade Charlton, som förstod att man inte hade någon poäng i sin hand längre. Jack Payne och Macauley Bonne kom in i ett första skede, Daniel Kanu i ett andra. Detta skulle inte innebära en kvittering men man skapade helt plötsligt tillräckligt för att nå en. Snabbe Kanu spelades fri i djupled men snubblade till och fick sitt skott blockerat i avslutmomentet, medan ett inlägg från höger möttes av en nick av Leaburn som stoppades på, och rensades från, mållinjen. Nej, samtliga i Charlton – såväl spelare som ledare – reagerade försent och Bristol Rovers gjorde tydligen tillräckligt för att vinna den här långa, jämna och tråkiga matchen. En lärdom för framtiden, hoppas vi.


Reflektioner
Charlton anlände till Bristol med fem obesegrade matcher bakom sig. Senast blev det en förvånande och överväldigande 6-0 seger över Shrewsbury, något som kanske skruvade upp förhoppningar och förväntningar till vart den här matchen kunde ta oss. Sedan ska man ha med sig att de fem förlustfria omgångarna har varit långt ifrån klockrena insatser, vilket varit genomgående under en säsong som om den sammanfattas med ett ord landar i begreppet inkonsekvent. Det är möjligt att det även gick att applicera på förra säsongen men nu upplever jag att det är ett större glapp mellan de väldigt bra och de väldigt dåliga prestationerna, vilket också gör det nästintill omöjligt att ha en känsla av hur det ska gå inför varje match. Det har inte minst den senaste veckan gjort en påmind om.

Sedan var det väl typiskt att John Marquis – igen – gjorde mål och sänkte oss. Kanske har det den här säsongen funnits en större hunger från Marquis sida i just mötena med Charlton. Vi vet vid det här laget att ryktena i maj stämde. Marquis stod uppradad som ett nyförvärv för Charlton inför säsongen och skulle då anlänt som bosman efter en halv säsong i Lincoln. Allt som saknades var vem som skulle bli ny manager i klubben och sedan bekräfta övergången. Vi vet att valet föll på Ben Garner och att uppenbarligen ratade Marquis, för han presenterades senare som en forwardsvärvning av Bristol Rovers i deras jakt att åter etablera sig i tredjedivisionen. Så kan det gå.

Omgångens poäng
3p – Michael Hector: Stod upp bra och den som visade mest glöd och vilja under matchen. Vann sina nick- och närkampsdueller och var snabbt framme och markerade när Bartons Bristol Rovers tog till hårda tilltag. Fick en matchbild som passade honom när det var ställningskrig i 70 minuter.

2p – Ashley Maynard-Brewer:  Såg u tatt gå mot en ny hållen nolla och det var väl egentligen bara Ashley i Charlton som förtjänade något i den här matchen. Tog det han skulle och dominerade sitt straffområde. Fanns inget att göra på straffsparken för hans del.

1p – Terell Thomas: Fortsätter lösa vänsterbacksplatsen bra. Kom med upp i offensiven vid ett par tillfällen och värderar rätt i flera situationer. Annars ingen jätteinsats men ändå godkänd.

Charlton: Maynard-Brewer; Sessegnon (Kanu 88), Inniss, Hector, Thomas; Morgan (Payne 77), Dobson (c), Fraser; Rak-Sakyi, Leaburn, Campbell (Bonne 77)
Ej använda avbytare: Wollacott, Egbo, Mitchell, Henry

Bristol Rovers: Belshaw, Hoole, Connolly, Gibson, Gordon, Bogarde, Ward, Evans, Finley, Sinclair, Coburn.
Ej använda avbytare:  Ward, Anderson, McCormick, Gibbons

Mål: John Marquis 1-0 (71 straff)
Domare: S. Mather
Publik: 9,613 (1,159 från Charlton)

COYR!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-08 10:12:55
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson