Lagbanner
2021-08-10 20:45

Charlton - AFC Wimbledon
0 - 1

Charlton – AFC Wimbledon 0-1 (1:a omgången Ligacupen)
Deji Elerewe tar för sig!

Charlton – AFC Wimbledon 0-1 (1:a omgången Ligacupen)

Charlton fick respass redan i Ligacupens första omgång. AFC Wimbledon vann derbyt efter att ha gjort matchens enda mål i första halvlek.

Första omgången av Ligacupen kommer alltid tätt inpå ligans första omgångar. Så även denna säsong såklart. Charlton drog seriekonkurrenten AFC Wimbledon i lottningen och detta kom med konsekvensen att årets deltagande i Ligacupen även tog slut här. Wimbledon vann med 0-1 på the Valley och gick därmed segrande ur derbyt.

Wimbledon tog ledningen efter 26 minuter spel, sedan Paul Osew gjort mål från nära håll. Henry Lawrence assisterade. Ett roterat och ungt Charlton stod bitvis upp bra, och kvitteringschanser fanns genom Josh Davison. På det stora hela var dock Wimbledon något mer vakna för kvällen och de kunde likväl ha utökat sin ledning. 0-1 slutade det i all fall och Wimbledon får spela minst en runda till av Ligacupen.

Det blir inte något vanligt referat utan bara några punkter att kommentera.

Det var som sagt ett roterat Charlton som slängdes ut på planen. Inte helt oväntat då den jämna premiären från helgen säkert kändes i ett par ben. De som fick nya 90 minuter i benen var Craig MacGillivray, Albie Morgan och Sean Clare. Rutinerade Chris Gunter, Jason Pearce och Ben Watson formerades in i startelvan, medan ungdomarna Deji Elerewe, Jacob Roddy, Harry Ghandour, Josh Davison och Charles Clayden fick ordentliga startdebuter. Kul att fortsätta lära känna många av de relativit nya ansiktena och de fortsätter ta för sig. 

Nigel Adkins var, trots resultatet, nöjd med insatsen och tryckte som vanligt på de positiva punkterna att ta med sig. Beslutet till att ge många ungdomar chansen går i linje med vägen klubben vill gå och samtidigt är truppen något för tunn för att göra något annat. Adkins har efter matchen medgett att ett par namn ska in i truppen innan fönstret stänger.

Det hade väl varit kul att vinna mot Wimbledon och gå vidare ytterligare en runda. Kanske hade det gått att skrälla ytterligare och få locka en klubb från högre sammanhang till the Valley. Men, nu blev det inte så. Det ska nog inte sägas att Ligacupen inte är särskilt prioriterad av klubbens ledning, utan det är såklart viktigare att ha bästa tänkbara startelva redo till helgens ligaomgång. Personligen ser jag själv hellre framgångar i kommande FA-cupen, eller för all del EFL Trophy som faktiskt är den pokal Charlton realistiskt kan lyfta.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-08-12 22:19:44
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson