Lagbanner
Charlton – Aston Villa U21 2-1 (Papa Johns Trophy)
En spännande anfallsduo som levererade tillsammans.

Charlton – Aston Villa U21 2-1 (Papa Johns Trophy)

The Addicks håller cupspelet i Papa Johns Trophy vid liv efter att under tisdagen ha besegrat Aston Villas U21-lag med 2-1 på The Valley.

Ja, vinsten över Aston Villas akademilag innebar att Charlton tagit sig ytterligare ett steg längre i tävlingen. En tävling som undertecknad gärna ser laget ta sig ännu längre i. För den som kan sin matematik är det en sextondelsfinal som väntar i nästa omgång eftersom Charlton nu tog sig vidare från 32:a-delsfinalen.

Johnnie Jacksons gjorde väldigt många förändringar i startelvan sedan helgens omgång mot Shrewsbury. Unge Nathan Harness verkar vara klubens alternativ som målvakt i denna tävling och fortsatte få förtroendet från start. Trebackslinjen utgjordes av ungdomlighet och rutin, där Chris Gunter fick stå för det sistnämnde och kompletterades Deji Elerewe och Naz Bakrin. På centralt mittfält fick ansikten som inte stått för särskilt mycket speltid husera. Ben Watson, Harry Arter och Albie Morgan syftar jag till då. Längs kanterna skulle Charlie Kirk och Charles Clayden springa, och längst fram sattes unge Mason Burstow och Jayden Stockley som återvände från avstängning.

Charlton: Harness; Gunter, Elerewe, Bakrin; Kirk, Arter (Henry 74), Watson, Morgan, Clayden (Blackett-Taylor 38); Stockley (Leko 64), Burstow (Davison (64)
Ej använda avbytare: Harvey, Ness, Chin

Då till matchen. I stora delar måste den beskrivas som en jämn sådan. Charlton visade bitvis upp sina styrkor. När presspelet fungerade, åt man upp mittfältet och tog sig till fina anfall. Ibland lyste den övervägande rutinen på mittfältet igenom med Watson och Arter. Två spelare som funnits på fotbollsplanen sedan motståndarna bara var små knattar. Men Aston Villas ungtuppar var inget dåligt lag och bjöd upp till kamp under hela matchen. Deras finess och snabba passningsspel gick stundtals undan och då tog man sig ganska ofta fram på sista tredjedelen. Lagets store målskytt, Cameron Archer, visade snabbt sina framfötter och det blev tidigt klart att försvarslinjen i Charlton hade något att bita i där.

Samtliga mål skulle falla under matchens första 45 minuter. 1-0 (15) kom när kvarten var spelad. Arter och Stockley omringade en stackars kille vid mittplan för att erövra boll. Den spelades loss till Albie Morgan som visade fin känsla i sin doja när han slog en fin längre passning i djupled till Burstow. Anfallaren löpte med studsen och avslutade med en bredsida på halvvolley som gick in bakom en något felplacerad motståndarmålvakt. Han hade inte pejl sin position i förhållande till buren och det var Burstow uppmärksam på. Burstow börjar nu nästan lukta lite målgaranti och det får sägas var en av de unga spelare som tagit störst kliv under säsongen. Han hade dessutom ett ypperligt läge att spräcka målnollan redan innan sitt 1-0, sedan Arter varit lyckosam i sitt presspel högt upp i planen. Då rullade han dock avslutet precis utanför stolpen.

Villa gick inte ner sig på grund av baklängesmålet utan fortsatte prestera positiv fotboll. Deras utdelning skulle komma i 40:e minuten när man snabbt spelade sig igenom Charltons lagdelar och försatte Cameron Archer i ett friläge, som han förvaltade genom att rulla bollen vid sidan om en utelämnad Harness. Rädslan var att målet skulle ge Villa tillräckligt med entusiasm för att vända matchen. Nu gavs aldrig den möjligheten för i anfallet efter orsakade bortalaget en straffspark. En tidigt inbytt Corey Blackett-Taylor ville visa upp sig från sin bästa sida mot sin moderförening och hittade Stockley med ett instick i djupled. Stockley tog sig in i straffområdet och fick benen bortsparkade, vilket såklart genererade en straffspark. Den tog Stockley själv hand om och enkelt placerade han in 2-1 (42) till The Addicks.

Andra halvlek blev något mer avslagen. Det bästa Charlton skapade framåt var en frispark i stolpen av Morgan. Annars tog Villa över det spelmässiga initiativet för att ta sig fram till målchanser genom possession. Det hände att Harness fick bjuda på några bra räddningar och visade att han ville ha fortsatt förtroende när Charlton nu tagit sig vidare i denna tävling. Aston Villa gjorde mycket bra men det hände att det togs någon touch för mycket eller att det slogs en passning istället för att komma till avslut. Spelet fanns där men inte effektiviteten eller smartnessen och det brukar kunna särskilja junior- och seniorfotboll åt.

Kul för Charlton att tävlingen lever och att det nu väntar en sextondelsfinal. Med tanke på att ligasäsongen varit en besvikelse hittills och att man inte riktigt vet åt vilket håll den här på väg att ta sig, så skulle det inte alls vara fel med en eventuell cuptitel framåt våren.

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-12-03 16:04:50
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson