Lagbanner
Charlton - Bristol Rovers INSTÄLLD

Charlton - Bristol Rovers INSTÄLLD

Ingen hemmamatch ikväll. Läs i inlägget varför och ta där även del av lite noteringar från helgens och dagens omgångar.

Precis som rubriken avsöjar så är kvällens match mot Bristol Rovers uppskjuten tills framöver. Detta på grund av ett omfattande utbrott av Covid-19 i Bristol Rovers lägret vilket tvingat både spelare och ledare till självisolering. Nytt datum för speltid är under arbetsprocess och kommer tillkännagivas vid senare tillfälle. Beskedet kom runt lunchtid idag och är såklart korrekt taget men samtidigt tråkigt på alla sätt och vis. Det är framförallt betungande att denna pandemi fortsätter ligga som en våt filt över världen och att den påverkar allt vi gör i vår vardag.

När det nu inte blir någon sedvanlig inför-matchen-rapport, blir det istället lite allmänt snack om League One. Det var en het match som väntade idag mellan ett Charlton som åter tagit sig till segerstigen, och ett Bristol Rovers som lyft sig nämnvärt sedan tränarskiftet från Ben Garner till Paul Tisdale. Det klassiska laget från Memorial Stadium fick en halvdan inledning på säsongen och agerade tidigt med ett tränarbyte för att inte riskera att bli cementerade i bottenskiktet. Inför dagens tilltänkta match hade man två raka vinster och resan uppåt i tabellen är redan påbörjad.

Ett annat lag som fick en pangstart under nytt ledarskap är Sunderland som i början av månaden utnämnde, före detta Bristol City-tränaren, Lee Johnson som ny huvudansvarig. Storklubben, som annars blandat och gett under säsongsinledningen, åkte till Lincoln och städade av ligatvåan tämligen enkelt med en 0-4 vinst. Värt att notera var att Aiden McGeady var tillbaka i startelvan och verkar ingå i Johnsons ritningar för The Black Cats. Ikväll möter Sunderland - Wimbledon och det blir en match man kommer hålla ett extra öga på.

Näste lag som verkar ha tagit sig i kragen efter ett tränarbyte är Shrewsbury Town. Steve Cotterill och hans nya gäng visade att poängen mot Charlton inte var en engångsföreteelse, då man i helgen begick en större bedrift när Hull besegrades på bortaplan. Rutinerade Charlie Daniels mål i första halvlek blev avgörande och detta såg till att mungiporna är lite gladare bland alla av jagande konkurrenter till Hull. Ny tuff uppgift väntar senare ikväll, när det är Shrewsburys tur att beträda planen i Lincoln till tonerna av ”Bring It On Down” av Oasis. Hull i sin tur möter ett ganska formstarkt Blackpool på bortaplan i Lancashire. Känslan är att det ändå är upplagt för lite fler poängtapp i toppen ikväll och det ska bli ganska skönt att bara kunna bevittna det utan att ha fokus på sitt egna lag.  

En annan intressant aspekt från helgen var Ipswich på nytt förlorade mot en av toppkonkurrenterna. Denna gång mot Portsmouth på hemmaplan (0-2) och därmed är faktumet oförändrat att Ipswich i dagens läge har förlorat mot Hull, Lincoln, Portsmouth, Charlton, Doncaster och Sunderland. Till helgen har man Peterborough på bortaplan och en förlust där skulle innebära att laget inte tagit en enda poäng mot någon av toppkonkurrenterna på första halvan av säsongen. Visst, man besegrade Accrington som också är med i racet men jag tror att samtliga åskådare i League One skulle bli mäkta förvånade om de slutar topp sex när säsongen sammanfattas.
Accringtons positiva formkurva bromsades dock upp i helgen när laget gick på en mina i Wigan. Wigan, som för tillfället är hårt ansatt av strukturella problem utanför planen, vann med 4-3 och har nu två raka vinster vilket innebar att man i helgen lämnade över jumboplatsen till Burton. Ikväll möter Wigan – Rochdale på hemmaplan och där har man alla möjligheter att ta sin tredje raka vinst. Liket lever!

Näste match för Charltons del blir till helgen (19/12). Då väntar Swindon Town på bortaplan och mer om den kommer när lördagen närmar sig.

Trevlig kväll!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-12-15 19:16:59
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson